Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Na Banskobystrickej latke bude štartovať aj Lasickieneová

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Lasickieneová, tohtoročná svetová tabuľková jednotka s 204 cm, môže štartovať len na základe štatútu nezávislej atlétky, ktorý jej Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) nanovo udelila.

Banská Bystrica 31. januára (TASR) - Organizátorom Banskobystrickej latky, populárneho výškarského mítingu s hudbou, potvrdila účasť aj Ruska Maria Lasickieneová a spolu s Katarčanom Mutazom Baršimom bude v utorok 6. februára najväčšou hviezdou 24. ročníka. V banskobystrickej hale na Štiavničkách tak budú môcť diváci obdivovať umenie úradujúcich majstrov sveta z Londýna.

Lasickieneová, tohtoročná svetová tabuľková jednotka s 204 cm, môže štartovať len na základe štatútu nezávislej atlétky, ktorý jej Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) nanovo udelila. Tak ako Baršim od septembra 2016 aj ona už dlho nepoznala pocit prehry, presne od 23. júna 2016. Odvtedy potiahla šnúru 32 víťazstiev, najnovšie počas uplynulého víkendu vo Volgograde s 204 cm. Na BBL dosiaľ štartovala iba raz, v roku 2015 skončila piata so 192 cm.

Oddych si pred BBL nedopraje ani Baršim, s naplánovaným štartom vo štvrtok v Teheráne na halových majstrovstvách Ázie. V Banskej Bystrici by mu mal sekundovať už definitívne olympijský medailista v Londýne 2012 Brit Robbie Grabarz, ktorý sa pred týždňom trápil s menším zranením. Nádejnou formou sa môže pochváliť aj slovenský zástupca Matúš Bubeník, túto zimu v Hustopečiach s 230 cm, a aj Poliak Sylwester Bednarek, halový majster Európy, v Třinci s 233 cm.