Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Olympijská šampiónka Rollinsová dostala ročný dištanc

Vľavo Američanka Brianna Rollinsová. Foto: TASR/AP

Majsterku sveta z roku 2013 potrestali za to, že kontinuálne nespolupracovala s dopingovými komisármi.

New York 21. apríla (TASR) - Olympijská šampiónka v behu na 100 m cez prekážky Brianna Rollinsová dostala od Americkej antidopingovej agentúry (USADA) ročný dištanc. Majsterku sveta z roku 2013 potrestali za to, že kontinuálne nespolupracovala s dopingovými komisármi.

Rollinsová, ktorá získala olympijské zlato vlani v Riu de Janeiro, tvrdí, že za problém môže chyba v počítačovom programe. Jej dištanc platí spätne od 27. septembra 2016, t.j. od dátumu, kedy naposledy zmeškala mimosúťažné testovanie. Trest od USADA akceptovala. "Beriem zodpovednosť za chyby, ktoré viedli k môjmu dištancu. Nepochopila som správne systém mimosúťažného testovania a teraz musím vynechať outdoorovú sezónu 2017," uviedla Rollinsová v stanovisku.

Jej právnici informovali, že vlani absolvovala osem mimosúťažných testovaní, okrem toho aj rovnaký počet testov po pretekoch a ani jeden nebol pozitívny. Počítačový program podľa nich nesprávne informoval o tom, kde sa mala a kde sa aktuálne v čase určených mimosúťažných testovaní nachádzala.