Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sedembojárka Černovová prišla o zlato z MS a olympijský bronz

Zľava druhá Britka Jessica Ennisová, prvá Ruska Tatiana Černovová a tretia Nemka Jennifer Oeserová na stupni víťaziek sedemboja na atletických MS v Tegu 30.augusta 2011. Foto: TASR/AP

Černovová bola predtým potrestaná dvojročným zákazom so spätnou platnosťou do roku 2013 po pozitívnom teste na zakázané steroidy, ktorých užitie zistila dodatočná analýza vzorky z MS 2009.

Lausanne 29. novembra (TASR) - Ruská sedembojárka Tatiana Černovová prišla pre doping o zlato z MS 2011 a olympijský bronz z Londýna. Zlato zo svetového šampionátu dodatočne získa Britka Jessica Ennisová-Hillová a bronz z OH 2012 Ludmila Josipenková z Ukrajiny.

"Športový arbitrážny súd (CAS) potrestal Černovovú zákazom činnosti na tri roky a osem mesiacov za doping so spätnou platnosťou od 5. februára 2016. Predchádzajúci dvojročný trest bude z novej sankcie odpočítaný," informuje agentúra AP.

Černovová bola predtým potrestaná dvojročným zákazom so spätnou platnosťou do roku 2013 po pozitívnom teste na zakázané steroidy, ktorých užitie zistila dodatočná analýza vzorky z MS 2009. CAS v utorok anuloval všetky výsledky atlétky od 15. augusta 2011 do 22. júla 2013. CAS tiež suspendoval ruské bežkyne Jekaterinu Šarminovú a Kristinu Ugarovovú.