Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Poľka Wlodarczyková hodila kladivom svetový rekord

Poľská atlétka Anita Wlodarczyková na mítingu Národnom štadióne vo Varšave. Foto: TASR AP

Štvrtým pokusom dosiahla výkon 82,98 metra, čím zlepšila vlastné maximum z olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro o 69 centimetrov.

Varšava 29. augusta (TASR) - Poľská atlétka Anita Wlodarczyková utvorila na nedeľnom treťom ročníku Memoriálu Kamily Skolimovskej vo Varšave ďalší svetový rekord v hode kladivom. Štvrtým pokusom dosiahla výkon 82,98 metra, čím zlepšila vlastné maximum z olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro o 69 centimetrov.

Tridsaťjedenročná Wlodarczyková je jediná žena histórie, ktorá poslala kladivo za hranicu 80 metrov. Podarilo sa jej to jedenásťkrát v kariére, z toho tri razy v nedeľu. "Vravela som, že chcem posunúť rekord a dodržala som slovo. Rada sa zlepšujem krok za krokom. Dostala som sa blízko k 83 metrom, ale nechajme si niečo aj na budúcu sezónu," citoval Poľku oficiálny web Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). Jej zápis ešte musí prejsť zvyčajným procesom schválenia.

Míting Diamantovej ligy v Paríži ozdobila svetovým rekordom Ruth Jebetová z Bahrajnu, ktorá ovládla beh na 3000 metrov cez prekážky časom 8:52,78 minúty.