Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Atmosféra v mníchovskom Bayerne je napätá, tvrdí magazín Kicker

Tréner Bayernu Pepe Guardiola Foto: TASR/AP

Bayern odštartoval jarnú časť vydretým triumfom 2:1 na pôde Hamburgu, pred sobotňajším súbojom s Hoffenheimom ale Guardiola naliehavo žiada viac disciplíny.

Mníchov 28. januára (TASR) - Atmosféra v tíme suverénneho lídra nemeckej ligy Bayernu Mníchov nie je dobrá. Tvrdí to vo svojej reportáži prestížny magazín Kicker s odvolaním sa na nemenovaného hráča, podľa ktorého panuje napätie medzi po sezóne odchádzajúcim koučom Pepom Guardiolom a kabínou.

Podľa Kickeru majú problémy zárodok v reťazci zranení kľúčových hráčov, ale aj vo vzťahu medzi španielskym trénerom a futbalistami. Guardiola údajne pred štartom jarnej časti ostro kritizoval hráčov a žiadal od nich viac profesionalizmu. Pred celým tímom hovoril o nadváhe viacerých z nich a vyjadril nespokojnosť s tým, že dni voľna trávia výletmi do zahraničia.

Bayern odštartoval jarnú časť vydretým triumfom 2:1 na pôde Hamburgu, pred sobotňajším súbojom s Hoffenheimom ale Guardiola naliehavo žiada viac disciplíny zo strany hráčov vo všetkých oblastiach. "Tréner vyvíja tlak, pretože sám je pod tlakom," myslí si Kicker. Jediným cieľom klubu zostáva totiž zisk "treble", teda triumfu v lige, v domácom pohári i v Lige majstrov.

Guardiolovi v lete vyprší trojročný kontrakt a už avizoval, že by si rád vyskúšal pôsobenie v anglickej Premier League, pripomenula agentúra dpa.