Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Australian Open: Lacko postúpil po päťsetovej bitke do 2. kola dvojhry

Slovenský tenista Lukáš Lacko odvracia úder Španielovi Albertovi Ramosovi-Violasovi v prvom kole tenisového grandslamového turnaja Australian Open v Melbourne 16. januára 2017. FOTO Foto: TASR/AP

Jeho ďalším súperom bude víťaz duelu medzi ďalším španielskym hráčom Marcelom Granollersom a Izraelčanom Dudim Selom.

Melbourne 16. januára (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa v pozícii kvalifikanta prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V úvodnom kole vyradil nasadenú dvadsaťšestku Španiela Alberta Ramosa-Viňolasa po päťsetovej bitke 4:6, 7:5, 1:6, 6:4, 6:3. Jeho ďalším súperom bude Izraelčan Dudi Sela, s ktorým má nepriaznivú bilanciu 1:4.

O osude prvého setu súboja medzi Lackom a Ramosom-Viňolasom rozhodol úvodný gem, v ktorom slovenský daviscupový reprezentant stratil podanie. V druhom dejstve mal v koncovke navrch Lacko, no tretí set bol jasne v réžii Španiela, ktorý po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 4:0. Lacko sa však rýchlo zmobilizoval a štvrtý i piaty set získal vďaka rýchlemu brejku vo svoj prospech. Po premenenom mečbale sa poďakoval skupinke slovenských fanúšikov za podporu. "Základom úspešného obratu bolo zlepšené podanie. Do štvrtého setu som dal všetko, oveľa viac som si pomáhal servisom. V piatom sete so už bol na dvorci lepší hráč," povedal Lacko pre Slovenský rozhlas.

muži - dvojhra - 1. kolo:

Lukáš LACKO (SR) - Albert-Ramos Viňolas (26-Šp.) 4:6, 7:5, 1:6, 6:4, 6:3