Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Martin Kližan prehral v prvom kole Australian Open po päťsetovej bitke

Slovenský tenista Martin Kližan odvracia úder Španiela Roberta Bautistu Aguta v zápase 1. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 18. januára 2016. Foto: TASR/AP

Jediným slovenským želiezkom v singli tak zostala Magdaléna Rybáriková.

Melbourne 18. januára (TASR) - Martin Kližan zavŕšil čierny deň slovenských tenistov na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V 1. kole dvojhry prehral s nasadenou dvadsaťštvorkou Španielom Robertom Bautistom Agutom po päťsetovej bitke 2:6, 3:6, 6:4, 6:2, 2:6. Jediným slovenským želiezkom v singli tak zostala Magdaléna Rybáriková.



Na úvodnej prekážke okrem Kližana stroskotali aj Dominika Cibulková, Anna Karolína Schmiedlová, Daniela Hantuchová a grandslamový debutant Jozef Kovalík. Kližan dokázal vyrovnať z 0:2 na 2:2, nezachytil však úvod rozhodujúceho dejstva a Španiel pretavil výhodu dvojitého brejku vo víťazstvo. Vzájomnú bilanciu so slovenskou jednotkou tak upravil na 5:1. Kližanovym maximom v Melbourne Parku zostáva 3. kolo z roku 2014. V tejto sezóne ešte nevyhral vo dvojhre ani jediný zápas, aj na turnajoch v Dauhe a Sydney sa lúčil hneď v 1. kole.

V tejto sezóne ešte nevyhral vo dvojhre ani jediný zápas, aj na turnajoch v Dauhe a Sydney sa lúčil hneď v 1. kole. "Dnes rozhodlo to, že Bautista Agut bol veľmi sebavedomý s veril si. Ja som prehral na úvodných dvoch turnajoch sezóny v prvom kole, navyše som menil raketu, takže to bolo ťažké. Musím však uznať, že súper vyhral zaslúžene," povedal zverenec trénera Martina Hromca pre Rádio Slovensko.

muži - dvojhra - 1. kolo:
Roberto Bautista Agut (24-Šp.) - Martin KLIŽAN (SR) 6:2, 6:3, 4:6, 2:6, 6:2