Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kovalíkovi nevyšiel grandslamový debut, prehral s Trungellitim

Na snímke slovenský tenista Jozef Kovalík odvracia loptičku Čechovi Janovi Šátralovi v zápase 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP Challenger Slovak Open 11. novembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

O osude prvého setu rozhodol piaty gem, v ktorom Kovalík stratil servis.

Melbourne 18. januára (TASR) - Slovenskému tenistovi Jozefovi Kovalíkovi nevyšiel debut v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji. V 1. kole Australian Open v Melbourne prehral v súboji dvoch kvalifikantov s Argentínčanom Marcom Trungellitim 4:6, 6:7 (1), 5:7.

O osude prvého setu rozhodol piaty gem, v ktorom Kovalík stratil servis. V druhom dejstve si obaja hráči držali podanie a tak na rad prišiel tajbrejk. V ňom dominoval Trungelliti, keď svojmu súperovi dovolil uhrať iba jedinú loptičku. V treťom sete Kovalík síce vyrovnal z 3:5 na 5:5, koncovka však patrila Juhoameričanovi.

Kovalíka mrzelo, že nedokázal zopakovať výkony z kvalifikácie. "Dnes to nebol môj najlepší deň. Neviem, či to bolo spôsobené nervozitou alebo podmienkami, ktoré sa dosť menili. Fúkal nepríjemný vietor. Súper veľmi dobre servoval, nevedel som nájsť rytmus na returne a to rozhodlo," povedal pre Rádio Slovensko.

Marco Trungelliti (Arg.) - Jozef KOVALÍK (SR) 6:4, 7:6 (1), 7:5