Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

S. Williamsová i Šarapovová postúpili, Kvitová prekvapujúco vypadla

Ruska Maria Šarapovová po víťazstve nad Bieloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou Foto: TASR/AP

Obe favoritky dovolili svojim súperkám v stredu uhrať iba tri hry.

Melbourne 20. januára (TASR) - Američanka Serena Williamsová i Ruska Maria Šarapovová sa suverénnym spôsobom prebojovali do 3. kola na grandslamovom turnaji tenistov Australian Open. Obe favoritky dovolili svojim súperkám v stredu uhrať iba tri hry.

Obhajkyňa titulu Serena Williamsová potrebovala presne hodinu na "demontáž" Hsieh Su-wei z Taiwanu, ktorú zdolala 6:1 a 6:2. Svetová i nasadená jednotka nemala so súperkou žiadne problémy a v treťom kole ju čaká Ruska Daria Kasatkinová. "Milujem tento turnaj. Práve tu sa všetko začalo, tu som hrala svoj prvý grandslamový turnaj," povedala S. Williamsová pre akreditovené médiá. V Melbourne Parku odohrala rekordný 79. zápas v hlavnej súťaži od svojho debutu v roku 1998 s úctyhodnou bilanciou 70-9.



Vlaňajšia finalistka Šarapovová v pozícii nasadenej päťky za 71 minút deklasovala Bielorusku Aliaksandru Sasnovičovú 6:2 a 6:1. V boji o osemfinále sa stretne s Američankou Lauren Davisovovu, ktorá vyradila Slovenku Magdalénu Rybárikovú. Šarapovová nebola napriek jednoznačnému výsledku so svojim výkonom úplne spokojná: "Povedala by som, že to bol taký priemer. Mala som pár skvelých úderov, ale aj pár naozaj mizerných," sebakriticky hodnotila víťazka Australian Open z roku 2008, ktorá v prvom sete dvakrát stratila podanie.

Bez väčších problémov postúpila ďalej aj štvrtá nasadená Poľka Agnieszka Radwaňská. Kanaďanka Eugenie Bouchardová jej výraznejšie vzdorovala len v prvom sete, v ktorom uhrala štyri gemy. Druhé dejstvo malo jednoznačnejší priebeh, Poľka ho bez problémov zvládla a za 85 minút triumfovala 6:4, 6:2.

Ženský singlový turnaj v Melbourne prišiel už aj o Češku Kvitovú. Dvojnásobná víťazka Wimbledonu nezlomila smolu na prvom grandslame roka ani tento rok a hoci mala papierovo ľahkú súperku, do 3. kola sa neprebojovala. S Gavrilovovou uhrala dovedna osem gemov a za 90 minút sa s turnajom rozlúčila po prehre dvakrát 4:6. Od semifinálovej účasti v roku 2012 vypadla v 2. kole (2013), o rok neskôr dokonca hneď v prvom a vlani neprešla tretím kolom.

"Všetko bolo úplne zlé. Cítila som sa trochu unavene, preto som strácala pomerne ľahké loptičky. Žiaľ, nehrala som tak, ako by som mala. Je to kombinácia psychických aj mentálnych vecí s nervozitou. Nie som chorá, bolo to len o hlave," povedala v prvom rozhovore na kurte Kvitová.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Lauren Davisová (USA) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 7:6 (7) - skreč Rybáriková
Maria Šarapovová (5-Rus.) - Aliaksandra Sasnovičová (Biel.) 6:2, 6:1
Kateryna Bondarenková (Ukr.) - Svetlana Kuznecovová (23-Rus.) 6:1, 7:5
Roberta Vinciová (13-Tal.) - Irina Falconiová (USA) 6:2, 6:3
Daria Kasatkinová (Rus.) - Ana Konjuhová (Chorv.) 6:4, 6:3
Serena Williamsová (1-USA) - Hsieh Su-Wei (Taiwan) 6:1, 6:2
Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 6:4
Carla Suarezová Navarrová (10-Šp.) - Maria Sakkariová (Gr.) 6:7 (5), 6:2, 6:2
Belinda Benčičová (12-Švajč.) - Timea Babosová (Maď.) 6:3, 6:3
Julia Putincevová (Kaz.) - Chan Sin-jün (Čína) 6:3, 6:1
Margarita Gasparjanová (Rus.) - Kurumi Narová (Jap.) 6:4, 6:4
Kristina Mladenovicová (28-Fr.) - Nicole Gibbsová (USA) 6:1, 7:6 (4)
Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:2
Monica Puigová (Portoriko) - Kristýna Plíšková (ČR) 4:6, 7:6 (6), 9:7
Jelizaveta Kuličkovová (Rus.) - Monica Niculescuová (Rum.) 6:4, 2:6, 6:4
Daria Gavrilovová (Aus.) - Petra Kvitová (6-ČR) 6:4, 6:4