Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Plíšková zdolala Serenu Williamsovú

Karolína Plíšková, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Siedma nasadená Plíšková vyradila vo štvrťfinále sedemnásobnú šampiónku z Melbourne Američanku Serenu Williamsovú za 2 hodiny a 12 minút po víťazstve 6:4, 4:6 a 7:5.

Melbourne 23. januára (TASR) - Česká tenistka Karolína Plíšková a Japonka Naomi Osaková sa stretnú v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Siedma nasadená Plíšková vyradila vo štvrťfinále sedemnásobnú šampiónku z Melbourne Američanku Serenu Williamsovú za 2 hodiny a 12 minút po víťazstve 6:4, 4:6 a 7:5, hoci v treťom sete prehrávala už 1:5 a čelila štyrom mečbalom. Štvorka "pavúka" Osaková zdolala v prvom stredajšom súboji šiestu nasadenú Ukrajinku Jelinu Svitolinovú 6:4, 6:1. Duel trval 70 minút.

Plíšková slávi premiérový postup do semifinále Australian Open. Serene Williamsovej zabránila k zisku rekordného 24. singlového titulu z podujatí veľkej štvorky. "Je to neuveriteľné. Už som bola takmer v šatni ako zdolaná štvrťfinalistka a teraz tu stojím ako víťazka. Serena sa v druhom sete zlepšila, hrala agresívnejšie. Ja som bola naopak dosť pasívna. Tento obraz zápasu pokračoval aj v úvode tretieho setu, ale stále som bojovala a čakala na malú šancu. A tá napokon prišla. Serenu záver zápasu vyviedol z miery a mne sa podarilo otočiť nepriaznivý stav. S členmi môjho tímu si asi opäť dožičíme ľadový kúpeľ, určite cítia väčšiu únavu ako ja," uviedla Plíšková pre akreditované médiá.

Osaková sa stala prvou japonskou semifinalistkou Australian Open od roku 1994, keď medzi elitné kvarteto postúpila Kimiko Dateová Krummová. "Proti Svitolinovej to bol náročný zápas. Mrzí ma, že súperka nebola úplne fit. Teší ma, že v úvode novej sezóny sa mi darí nadviazať na skvelé výkony z druhej polovice minulého roka. Vďačím za to tvrdej práci," povedala vlaňajšia šampiónka US Open. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria turnajová osmička Češka Petra Kvitová a Američanka Danielle Collinsová.

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Karolína Plíšková (7-ČR) - Serena Williamsová (16-USA) 6:4, 4:6, 7:5, Naomi Osaková (4-Jap.) - Jelina Svitolinová (6-Ukr.) 6:4, 6:1