Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

AUSTRALIAN OPEN: Kližan nastúpi v 1. kole dvojhry proti Tsongovi

Martin Kližan, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V prípade postupu do 2. kola čaká na Kližana víťaz duelu medzi najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom a kvalifikantom.

Melbourne 10. januára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open proti finalistovi z roku 2008 Francúzovi Jo-Wilfriedovi Tsongovi. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v aréne Margaret Courtovej v Melbourne.

V prípade postupu do 2. kola čaká na Kližana víťaz duelu medzi najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom a kvalifikantom. Kližan má s Tsongom priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2012 ho zdolal v štyroch setoch na US Open a vo Flushing Meadows postúpil až do osemfinále, čo je jeho doterajšie maximum na podujatiach veľkej štvorky.

Dominika Cibulková ako nasadená dvadsaťšestka sa na úvod stretne s Číňankou Šuaj Čang. Magdaléna Rybáriková si zmeria sily s nasadenou osmičkou a dvojnásobnou wimbledonskou šampiónkou Češkou Petrou Kvitovou. Anna Karolína Schmiedlová si skríži rakety s turnajovou dvanástkou Belgičankou Elise Mertensovou. Viktóriu Kužmovú preverí Ukrajinka Kateryna Kozlovová.