Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Azarenková o dôvodoch skreču: Zacítila som ostrú bolesť v kolene

Bieloruská tenistka Victoria Azarenková odpočíva v zápase proti Talianke Karine Knappovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

Bieloruská tenistka skrečovala duel prvého kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros proti Talianke Karin Knappovej za stavu 3:6, 7:6 (6), 0:4.

Paríž 25. mája (TASR) - Pred štartom Roland Garros ju mnohí odborníci považovali za "čierneho koňa" ženskej dvojhry, na parížskej antuke však nedohrala ani úvodný zápas. Bieloruská tenistka Victoria Azarenková skrečovala duel proti Talianke Karin Knappovej za stavu 3:6, 7:6 (6), 0:4 pre zranenie kolena.

"Vika" v treťom dejstve už nemohla naplno podávať a mala veľké problémy s pohybom. "Pred zápasom som sa cítila fajn. Počas neho som však odrazu zacítila ostrú bolesť v kolene, ktoré som mala v minulosti zranené. Tajbrejk som ešte zvládla, no potom sa to stále už iba zhoršovalo. Nemohla som s tým nič spraviť a musela som zápas skrečovať. Nezostáva mi teraz nič iné, iba tešiť sa na budúcoročný Roland Garros," povedala nasadená päťka pre oficiálnu stránku WTA.

Aj Knappová si s kolenom užila svoje, v tomto roku odohrala iba päť turnajov a vo svetovom rebríčku WTA klesla na 118. miesto. "Bolo to pre mňa veľmi ťažké obdobie. Vlani v auguste som dosiahla najvyšší renking v kariére - v rebríčku som sa vyšplhala na 23. miesto. Po US Open som však musela podstúpiť tretiu operáciu kolena. Návrat nebol jednoduchý, stále nie som stopercentne fit. Dôležité je tvrdo pracovať a veriť sama v seba," zdôraznila Knappová, ktorá v 2. kole nastúpi proti Lotyške Anastasiji Sevastovovej - finalistka turnaja EMPIRE Slovak Open v Trnave.