Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Azarenková utiekla v 1. kole na Roland Garros hrobárovi z lopaty

Victoria Azarenková Foto: TASR/AP

Svetovej jednotke Bieloruske Victorii Azarenkovej sa podarilo otočiť zápas proti Talianke Alberte Briantiovej za stavu 6:7 a 0:4.

Paríž 28. mája (TASR) - Bieloruská tenistka Victoria Azarenková bola v 1. kole grandslamového turnaja Roland Garros na pokraji vyradenia. Svetová jednotka prehrávala s Taliankou Albertou Briantiovou už 6:7 (6), 0:4, keď kopila jednu nevynútenú chybu za druhou. Šampiónke Australian Open sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj, druhý set vyhrala 6:4 a tretí už jasne 6:2.

Azarenkovej po vydretom postupe do 2. kola spadol kameň zo srdca. "Chvíľami som mala pocit, že dnes jednoducho nie je môj deň. Aj za nepriaznivého stavu som si však hovorila, že musím bojovať do poslednej loptičky a možno ešte prídu nejaké šance na zvrat v zápase," povedala pre akreditované médiá Azarenková, ktorá ukončila zápas so 60 nevynútenýmni chybami na konte.



ženy - dvojhra - 1. kolo:

Victoria Azarenková (1-Biel.) - Alberta Briantiová (Biel.) 6:7 (6), 6:4, 6:2, Ťie Čeng (Čína) - Alize Cornetová (Fr.) 6:4, 6:4, Jelena Jankovičová (Srb.) - Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 1:6, 6:1, 7:5, Sesil Karatančevová (Bul.) - Timea Babosová (Maď.) 6:1, 6:0, Petra Martičová (Chor.) - Michaella Krajiceková (Hol.) 6:2, 7:5