Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V nedeľu na Ázijských hrách padli štyri svetové rekordy

Severokórejský vzpierač Om Jun-čchol sa teší vytvorení svetového rekordu v nadhode v kategórii do 56 kilogramov na Ázijských hrách v juhokórejskom Inčeone 20. septembra 2014. Foto: TASR/AP Photo

Už v sobotu vytvoril nový svetový rekord v nadhode Om Jun-čchol z KĽDR.

Inčeon 21. septembra (TASR) - Severokórejský vzpierač Kim Un Guk prekonal dva svetové rekordy. V nedeľňajšom programe na Ázijských hrách v juhokórejskom Inčeone padli celkovo štyri svetové maximá, o ďalšie dve sa postarali ženy Hsu Shu Ching z Taiwanu a Zulfija Činšanlová z Kazachstanu.

Kim dosiahol prvý rekord v kategórii do 62 kg, keď v trhu dostal nad hlavu 154 kg. Olympijský šampión z roku 2012 potom v kombinácii s nadhodom zdvihol dokopy 332 kg, čím prekonal svoje predchádzajúce svetové maximu o päť kíl.

Hsu Shu Ching zdvihla v kategórii do 53 kg dokopy 233 kg a získala zlato. V rovnakej kategórii padol aj štvrtý rekord, keď Činšanlová dosiahla v nadhode 132 kg.

Už v sobotu vytvoril nový svetový rekord v nadhode Om Jun-čchol z KĽDR. Úradujúci olympijský šampión v kategórii do 56 kilogramov prekonal svoje doterajšie maximum o jeden kilogram a stanovil ho na 170 kg. Dvadsaťdvaročný borec dostal v trhu nad hlavu 128 kg a celkovým súčtom 298 kg získal zlatú medailu.