Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

B. Bystrica porazila Myjavu na jej ihrisku 4:0

Myjavčan Matej Siva (uprostred) v súboji o loptu s Banskobystričanmi Dionatanom Teixeirom (vľavo) a Jakubom Považancom (vpravo) v 1. kole jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica v piatok 12. júla 2013. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Gólovú situáciu videli diváci už v 7. minúte, keď dlhým centrom našiel Považanec vo vnútri 16-tky Slančíka, jeho hlavičku Solnička ešte vyrazil, na druhý pokus už skončila lopta v sieti – 0:1.

Myjava 12. júla (TASR) -



Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica 0:4 (0:3)



Góly: 7. a 57. Slančík, 39. a 42. Jurčo. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kosík - Podstavek, Turňa, 2112 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak Myjava: Solnička – Lukšík (46. Pekár), Černáček, Častulín, Siva – Kukoľ (69. Pelegríni), Šulek, Marček, Bruško (63. Daniel), Sládek - Kosík

Banská Bystrica: Rodinger – Podstavek, Turňa, Nosko, Teixeira – Hučko, Považanec (67. Peňaška), Brašeň (80. Šovčík), Faško – Slančík, Jurčo (72. Chrien)



Myjavčania Tomáš Marček (vľavo) a Filip Lukšík (uprostred), vpravo Matúš Turňa (Dukla) v 1. kole jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica v piatok 12. júla 2013.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Priebeh zápasu


Gólovú situáciu videli diváci už v 7. minúte, keď dlhým centrom našiel Považanec vo vnútri 16-tky Slančíka, jeho hlavičku Solnička ešte vyrazil, na druhý pokus už skončila lopta v sieti – 0:1. Domáci sa snažili o odpoveď v 11. minúte, keď strieľal Kukoľ, Rodinger chytil. Lepšiu palebnú pozíciu mal v 20. minúte Sládek po priťuknutí od Kosíka, ale minul bránu. Dej zápasu sa odohrával vo svižnom tempe a v 29. minúte sa po kolmom vysunutí Slančík ocitol v sľubnej príležitosti, avšak tiesnený Černáčkom nemieril presne. Veľkú chybu urobil v 39. minúte Lukšík, Brašeň ho obral o loptu, ešte našiel voľného Jurča, ktorý sa zoči-voči Solničkovi nemýlil a skóroval – 0:2. A to ešte zo strany hostí v 1. polčase nebolo všetko, v 43. minúte sa do rozhodenej obrany Kopaničiarov dostala lopta na Jurča a ten si utešenou strelou pripísal už svoj druhý gólový zápis - 0:3.

V úvode 2. dejstva prehlavičkoval Kosík Rodingera, ale obrana loptu následne odkopla. V 57. minúte podnikli hostia protiútok a Brašeň opečiatkoval žrď. O chvíľu sa pri lopte ocitol Slančík a strelou z hranice pokutového územia k žrdi zvýraznil vedenie svojho tímu už na 0:4. Myjavčania sa snažili skorigovať, ale neboli presní v zakončení, po hodine hry nepresne strieľali Kukoľ a Bruško. Aj v ďalších minútach Kopaničiari bojovali, skúšali niečo vymyslieť, nebezpečná bola hlavne strela k žrdi od Pekára zo 78. minúty, ktorú Rodinger vyrazil. Bystričanom vyšla akcia v 82. minúte, Podstavek bol pred Solničkom, obišiel ho, ale Pelegríni zabránil gólu. V závere diváci videli ešte viaceré strelecké pokusy domácich hráčov, zmenu výsledku však nepriniesli a zápas tak skončil vysokým víťazstvom "vojakov".