Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Babcock odstúpil z postu trénera Columbusu, nahradil ho Vincent

Na archívnej snímke Mike Babcock. Foto: TASR/AP

Babcock sa v tomto týždni ohradil voči obvineniam, že nútil svojich hráčov, aby mu ukázali fotografie v ich mobiloch a potom ich premietal na veľkej televíznej obrazovke.

Columbus 18. septembra (TASR) - Kanadský tréner Mike Babcock odstúpil z postu trénera hokejistov Columbusu Blue Jackets. Stalo sa tak po obvineniach, že narúša súkromie hráčov. Do funkcie ho klub zámorskej NHL vymenoval iba v júli, teraz ho v nej nahradí doterajší asistent Pascal Vincent. Ten sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Babcock sa v tomto týždni ohradil voči obvineniam, že nútil svojich hráčov, aby mu ukázali fotografie v ich mobiloch a potom ich premietal na veľkej televíznej obrazovke. Prípad vyšetrovalo vedenie NHL i hráčska asociácia NHLPA. "Na stretnutí s hráčmi som ich požiadal, aby zdieľali cez ich telefón rodinné fotografie ako súčasť procesu spoznávania sa. Spôsob, akým to bolo vykreslené, bol úplne nepresný," tvrdil Babcock, ktorý predtým naposledy trénoval v profilige v sezóne 2019/2020. Na striedačke Columbusu nahradil v júli Brada Larsena. V organizácii Blue Jackets pôsobí aj slovenský obranca Samuel Kňažko. Informovala o tom agentúra AP.