Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Bačíková v Minsku 15. v omniu, zlato pre Wildovú

Alžbeta Bačíková Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta

Bačíkovej sa najviac vydarili vylučovacie preteky, v ktorých získala 30 bodov za šieste miesto.

Minsk 29. júna (TASR) - Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Bačíková sa na II. európskych hrách v Minsku umiestnila na 15. priečke v omniu. V súťaži pozostávajúcej zo štyroch disciplín získala dokopy 44 bodov. Zlato si vyjazdila Holanďanka Kirsten Carlijn Wildová so ziskom 150 bodov, striebro si odniesla Ruska Jevgenija Augustinasová (123), tretia skončila Talianka Elisa Balsamová (120).

Bačíkovej sa najviac vydarili vylučovacie preteky, v ktorých získala 30 bodov za šieste miesto. Naopak, záverečná disciplína - bodovacie preteky - jej nepriala a za poslednú hodnotenú 16. pozíciu jej odrátali 20 bodov.

"Scratch vyšiel lepšie ako včera, ťažší prevod pomohol, druhá disciplína nie je moja silná stránka a bohužiaľ sa to potvrdilo. Vylučovacie preteky boli famózne, to sa musím aj sama pochváliť, 6. miesto ma veľmi potešilo a nakoplo motiváciu. Do bodovačky som nastupovala desiata s cieľom to udržať a bohužiaľ sa mi to opäť nepodarilo. Chcela som byť do desiateho miesta, ideálne do piateho, čo sa mi nesplnilo, takže som sklamaná," povedala slovenská reprezentantka.

Bačíkovú čaká posledný piaty štart na EH v Minsku v nedeľu, keď sa spolu s krajankou Terezou Medveďovou predstavia v madisone.

ženy - omnium: 1. Kirsten Carlijn Wildová (Hol.) 150, 2. Jevgenija Augustinasová (Rus.) 123, 3. Elisa Balsamová (Tal.) 120, ..., 15. Alžbeta BAČÍKOVÁ (SR) 44