Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bacsinszká si v semifinále dvojhry zahrá proti Ostapenkovej

Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo štvrťfinále si ako nasadená tridsiatka poradila s domácou Francúzkou a trinástkou "pavúka" Kristinou Mladenovicovou 6:4, 6:4. Paríž, 6. júna 2017. Foto: TASR/AP

Zápas dvakrát prerušili pre dážď, jeho začiatok poznačil silný vietor.

Paríž 6. júna (TASR) - Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo štvrťfinále si ako nasadená tridsiatka poradila s domácou Francúzkou a trinástkou "pavúka" Kristinou Mladenovicovou 6:4, 6:4. Zápas dvakrát prerušili pre dážď, jeho začiatok poznačil silný vietor. V dueli o postup do finále nastúpi Bacsinszká proti Lotyške Jelene Ostapenkovej, ktorá vyradila bývalú svetovú jednotku Dánku Caroline Wozniacku 4:6, 6:2, 6:2 a dosiahla životný úspech.

Švajčiarka postúpila medzi elitné kvarteto na antukovom vrchole sezóny druhýkrát, premiérovo sa jej to podarilo v roku 2015. V prvom sete Švajčiarka síce dvakrát nevyužila výhodu brejku, no za stavu 4:4 opäť prelomila podanie súperky a následne dotiahla prvý set do úspešného konca. Na začiatku druhého dejstva viedla Mladenovicová 3:1, Bacsinszká však potom vďaka agresívnej hre otočila na 5:3 a šancu na víťazstvo už z rúk nepustila. Mladenovicová, ktorá vyrovnala svoje grandslamové maximum z US Open 2015, doplatila na príliš veľké množstvo nevynútených chýb, nevychádzali jej ani obľúbené stopbaly.

Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo štvrťfinále si ako nasadená tridsiatka poradila s domácou Francúzkou a trinástkou "pavúka" Kristinou Mladenovicovou 6:4, 6:4. Paríž, 6. júna 2017.
Foto: TASR/AP


Bacsinszká mala po triumfe nad francúzskou nádejou veľkú radosť. "Bol to sakramentsky ťažký zápas. Podmienky boli veľmi náročné, nebolo jednoduché vyrovnať sa so silným vetrom a udržať si koncentráciu. Som šťastná, že sa mi v druhom sete podarilo otočiť nepriaznivý vývoj a postúpiť do semifinále," uviedla Švajčiarka v pozápasovom rozhovore. Ostapenková prehrávala v úvode zápasu s Wozniackou 0:5. V ďalších minútach znížila na 4:5 a hoci prvý set u nezachránila, v ďalšom priebehu duelu vďaka agresívnej celodvorcovej hre dominovala. "Milujem parížsku antuku a som šťastná, že práve na nej som sa prvýkrát prebojovala do grandslamového semifinále. Podmienky neboli jednoduché, ale zvládla som to, postupne som našla svoju hru. Vedela som, že proti Caroline musím hrať agresívne. Vo veternom počasí sa mi najprv nedarilo, no potom som sa rozbehla," povedala Ostapenková v rozhovore s bývalým španielskym tenistom Alexom Corrtejom.


ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Jelena Ostapenková (Lot.) - Caroline Wozniacka (11-Dán.) 4:6, 6:2, 6:2, Timea Bacsinszká (30-Švajč.) - Kristina Mladenovicová (13-Fr.) 6:4, 6:4