Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Bajčičák skončil v Dolomitenlaufe druhý pred Northugom

Slovenský reprezentant Martin Bajčičák. Foto: TASR/ Jozef Polešenský

Člen ŠKP Štrbské Pleso zatiaľ bodoval vo všetkých troch podujatiach FIS Marathon Cupu a v celkovom poradí mu patrí druhá pozícia.

Lienz 20. januára (TASR) - Slovenský reprezentant v bežeckom lyžovaní Martin Bajčičák obsadil druhé miesto na kvalitne obsadených pretekoch Dolomitenlauf v rakúskom Linzi, ktoré boli tretím podujatím seriálu FIS Marathon Cup.

Tridsaťšesťročný Bajčičák nestačil na 60 km dlhej trati voľnou technikou iba na Taliana Sergia Bonaldiho, na tretie miesto za seba však odsunul svetovú hviezdu bielej stopy Nóra Pettera Northuga i Talianov Cristiana Zorziho a Pietra Pillera-Cottrera.

Člen ŠKP Štrbské Pleso zatiaľ bodoval vo všetkých troch podujatiach deväťdielneho FIS Marathon Cupu a v celkovom poradí mu patrí druhá pozícia so 139 bodmi, na čele je Northug so 160 bodmi.

Bajčičák išiel prakticky celú trať 39. ročníka Dolomitenlaufu osamotený a vo finiši bez problémov odolal tlaku skupiny prenasledovateľov. "Viem, že som silný v stúpaniach, tak som aj tam chcel vyvinúť maximálnu rýchlosť, hoci som vedel, že idem do rizika. Sergio bol dnes nezdolateľný, skôr som sa bál skupinky za mnou, že ma dotiahne. Bolo jasné, že keby ma na čele s Northugom dobehli, na stupne víťazov by som sa nedostal. To som si však myslel už vtedy, keď som Northuga videl v štartovej listine, o to som šťastnejší, že sa mi to napokon podarilo," povedal v cieli pre stránku Wordloppetu slovenský reprezentant.

Dolomitenlauf: 1. Sergio Bonaldi (Tal.) 1:50:56,48 h, 2. Martin BAJČIČÁK (SR) 1:51:30,83, 3. Petter Northug (Nór.) 1:53:31,58, 4. Cristian Zorzi (Tal.) 1:53:32,72, 5. Pietro Piller-Cottrer (Tal.) 1:53:33,51, 6. Alan Martinelli (Tal.) 1:53:33,66

Poradie vo FIS Marathon Cupe: 1. Northug 160, 2. BAJČIČÁK 139, 3. Bonaldi 116