Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Balcová v skupine stopercentná, postúpila do štvrťfinále

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ďalší slovenský reprezentant v boccii Tomáš Král prehral v D-skupine BC1 svoj tretí duel, keď v tesnom súboji nestačil na Brazílčana Joseho Carlosa Chagasa de Oliveiru.

Tokio 30. augusta (TASR) – Slovenská reprezentantka v boccii Michaela Balcová pokračuje na paralympijských hrách v Tokiu vo výborných výkonoch. V pondelok si v kategórii BC4 poradila s Kolumbijčankou Leidy Chicou Chicovou 7:4 a v treťom zápase slávila tretie víťazstvo. Suverénnym spôsobom tak vyhrala svoju B-skupinu a postúpila do štvrťfinále. V ňom sa v utorok stretne s Leungom Yukom Wingom z Hongkongu.

Postup si vybojoval aj Samuel Andrejčík. Vo svojom treťom vystúpení v F-skupine síce prehral v boji o prvú priečku s Pornchokom Larpyenom z Thajska 1:4, ale to ho nemuselo mrzieť, keďže postúpil ďalej z druhého miesta. V utorkovom štvrťfinále narazí na Waia Yana Viviana Laua z Hongkongu.

Práve Lau v utorok zdolal Slováka Martina Strehárskeho hladko 8:1 a uštedril mu tretiu prehru v A-skupine. Strehársky tak skončil v tabuľke na poslednom 4. mieste.

V kategórii BC2 sa nedarilo Róbertovi Mezíkovi, ktorý podľahol Worawutovi Saengampovi z Thajska 4:10 a v A-skupine skončil na druhom mieste. Postup unikol Rastislavovi Kurilákovi, ktorý nestačil v F-skupine na domáceho Japonca Takajukiho Hiroseho (3:4) a v tabuľke obsadil nepostupovú tretiu priečku.

Ďalší slovenský reprezentant v boccii Tomáš Král prehral v D-skupine BC1 svoj tretí duel, keď v tesnom súboji nestačil na Brazílčana Joseho Carlosa Chagasa de Oliveiru (2:4). V skupine obsadil s bilanciou jedno víťazstvo a dve prehry nepostupové 3. miesto.