Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bale pochoval Barcu, trénerovi Martinovi nebolo príliš do reči

Na snímke futbalista Realu Gareth Bale (vľavo) sa teší po strelení víťazného gólu vo finále španielskeho futbalového Kráľovského pohára Real Madrid - FC Barcelona vo Valencii v stredu 16. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Waleský krídelník sa po šprinte z polovice ihriska prehnal cez Bartru a chladnokrvne prekonal Pinta.

Valencia 17. apríla (TASR) - Futbalistom Barcelony hrozí, že po prvý raz od roku 2008 skončia sezónu bez zisku trofeje. Po vypadnutí z Ligy majstrov a zakopnutí s Granadou v Primera División prišla ďalšia facka - prehra 1:2 s odvekým rivalom vo finále Španielskeho pohára. Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti vsadil na rýchle kontry a jeho taktika mu dokonale vyšla, prakticky každý brejk "pusiniek" zaváňal gólom.

Barcelona si okrem gólovej hlavičky Marca Bartru vypracovala iba jedinú čistú šancu. Neymar po excelentnej prihrávke Xaviho mohol zabezpečiť Kataláncom predĺženie, v 89. minúte však iba opečiatkoval žrď. Lionel Messi sa už v treťom zápase za sebou trápil, na ihrisku pôsobil znechutene, akoby ho futbal prestal baviť.

Trénerovi Gerardovi Martinovi po tretej prehre v priebehu týždňa nebolo príliš do reči. "Cítim veľkú bolesť. Žiadna prehra nie je pre Barcelonu taká trpká, ako práve tá s Realom Madrid. Sklamali sme fanúšikov, ktorí nám verili a podporovali nás. Nemyslím si však, že moja budúcnosť na lavičke FC sa bude odvíjať od tohto zápasu. Máme za sebou ťažký týždeň. Musíme sa čo najrýchlejšie zmobilizovať a urobiť všetko pre to, aby sme uspeli aspoň v domácej súťaži. Liga sa síce nevyvíja pre nás dobre, na Atletico Madrid strácame štyri body, no budeme bojovať až do konca," povedal pre akreditované médiá Martino, ktorý má s Barcelonou platný kontrakt do 30. júna 2015.



O triumfe Realu rozhodol v 85. minúte Gareth Bale. Waleský krídelník sa po šprinte z polovice ihriska prehnal cez Bartru a chladnokrvne prekonal Pinta. "Bol to pre nás perfektný večer. Zo zisku prvej trofeje s Realom mám obrovskú radosť. Bartra sa ma snažil odsotiť, nedal som sa však, obehol som ho a napokon bol z toho víťazný gól," povedal Bale, ktorý rozvlnil sieť už skôr, jeho gól však rozhodca neuznal pre údajný faul na Pinta. Kapitán Realu Iker Casillas považuje víťazstvo nad Barcelonou za spravodlivé. "Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas, divákom sa musel páčiť. Ďakujeme všetkým našim fanúšikom, ktorí nás prišli do Valencie povzbudiť."

Spokojnosť netajil ani Cristiano Ronaldo, ktorý vo finále národného pohára nehral pre zranenie. "Zaslúžili sme si vyhrať, lebo sme boli lepším tímom a vypracovali sme si viac šancí. Prvá cenná trofej v tejto sezóne hreje, ešte však bojujeme na dvoch frontoch." Real má stále šancu na zisk treble. V semifinále Ligy majstrov ho čaká obhajca titulu Bayern Mníchov. V španielskej lige je "biely balet" zatiaľ druhý o tri body za Atleticom, v záverečných kolách má však prijateľnejších súperov ako mestský rival i Barcelona.