Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Barcelona deklasovala Bilbao 6:0, Suarez sa blysol hetrikom

Luis Suarez (vpravo) sa teší z gólu Foto: TASR/AP

Na tretí Real má Barca dvojbodový náskok, oproti konkurentom má k dobru ešte jeden zápas.

Madrid 17. januára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa opäť dotiahli na čelo tabuľky Primery Division. V nedeľňajšom súboji 20. kola nedali šancu predposlednému Gijonu a na domácej pôde ho zdolali 5:1. Pod taktovkou kouča Zinedina Zidana dosiahli druhý presvedčivý triumf v rade, keď v uplynulom kole deklasovali Deportivo La Coruňa 5:0.

Real vybavil nedeľňajší duel za 41 minút prvého polčasu. Päťgólový gólostroj naštartoval v 7. minúte Gareth Bale, ktorý však pre opätovné problémy s lýtkovým svalom duel nedohral. V ďalšom priebehu dvakrát trafili do čierneho aj ďalšie útočné opory Madridčanov Cristiano Ronaldo s Karimom Benzemom a stanovili polčasové skóre na 5:0. Po zmene strán nedohral pre zranenie ani Benzema a hoci sa Real snažil o zveľadenie náskoku, gól padol už len na opačnej strane. V 62. minúte korigoval na konečných 1:5 Ismael Lopez Blanco.

Post lídra bude aj po 20. kole patriť Atleticu Madrid. Na pôde Las Palmas potvrdilo úlohu favorita a po góloch Filipeho Luisa a dvoch presných zásahoch Antoinea Griezmanna zvíťazilo 3:0. Na čele tabuľky má dvojbodový náskok pred majstrovskou Barcelonou. Tá slávila najvyššie víťazstvo v sezóne, keď deklasovala Athletic Bilbao 6:0 a vrátila sa na druhé miesto. Athleticu sa stalo osudným vylúčenie Iraizoza už v štvrtej minúte, po ktorom sa museli hostia prakticky celý zápas brániť s desiatimi hráčmi. Už v 7. minúte načal súpera Lionel Messi z jedenástky, do prestávky skóroval aj Neymar, po nej následne Ivan Rakitič a hetrikom sa v druhom polčase blysol uruguajský kanonier Luis Suarez. "Barca" má na tretí Real dvojbodový náskok, oproti konkurentom má k dobru ešte jeden zápas.

V úvodnom nedeľňajšom zápase remizovala Valencia s Rayom Vallecano 2:2, keď vyrovnávajúci gól "netopierov" strelil dve minúty pred koncom zápasu Paco Alcacer.

Bale ani Benzema nedohrali, oboch trápi zranenie na pravej nohe

Gareth Bale a Karim Benzema nedohrali nedeľňajší duel Realu Madrid proti Gijonu (5:1) v Primere Division. Obaja kľúčoví futbalisti tímu trénera Zinedina Zidana si privodili zranenie na pravej nohe. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Waleský krídelník Bale poslal Real v 7. minúte do vedenia, odohral prvý polčas, no po zmene strán sa už na trávniku neobjavil. Podľa predbežných informácií si opäť poranil lýtkový sval, s ktorým v prebiehajúcom ročníku už dvakrát pauzoval. Dosiaľ absentoval v zostave madridského veľkoklubu dovedna štyri týždne.

Madridčania to v prvom polčase nedeľňajšieho duelu gólovo roztočili. Po Baleovi sa dvakrát do listiny strelcov zapísali Cristiano Ronaldo s Benzemom a vybudovali si pohodlný náskok. Francúzsky kanonier sa však po hodine hry vypýtal dole. V 64. minúte mal loptu na kopačke, no zahral ju do autu a za pomoci lekárov odkríval za čiaru. Podľa agentúry AP zranil Benzemu spoluhráč James Rodriguez, ktorý ho nešťastne kopol do pravej nohy.

sumáre:
Valencia - Rayo Vallecano 2:2 (0:1)
Góly:
55. Negredo, 88. Alcacer - 15. Jozabed, 69. Llorente. 35.024 divákov

Real Madrid - Gijon 5:1 (5:0)
Góly:
7. Bale, 9. a 18. Ronaldo, 12. a 41. Benzema, 70.365 divákov

Getafe - Espanyol Barcelona 3:1 (2:1)
Góly:
29. Leon, 37. Sarabia, 90.+4 Gomez - 26. Perez

Las Palmas - Atletico Madrid 0:3 (0:1)
Góly:
17. Filipe Luis, 68. a 89. Griezmann

FC Barcelona - Athletic Bilbao 6:0 (2:0)
Góly:
47., 69. a 82. Suarez, 7. Messi (z 11 m), 31. Neymar, 62. Rakitič, ČK: 4. Iraizoz (Bilbao), 68.019 divákov.