Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Banskobystrická latka nakoniec bez Vlašičovej, príde líderka tabuliek

Chorvátska výškarka Blanka Vlašičová Foto: TASR/AP

Blanka Vlašičová sa poranila počas piatkového mítingu v Splite.

Banská bystrica 1. februára (TASR) - Chorvátska skokanka do výšky Blanka Vlašičová má problémy s achilovkou a nebude tak štartovať na mítingu Banskobystrická latka (BBL), ktorý sa uskutoční už tento štvrtok 4. februára od 16.30 h. Organizátorom podujatia sa však namiesto nej podarilo získať aktuálnu líderku svetových tabuliek Airine Palšyteovú z Litvy. Informovali o tom prostredníctvom tlačovej správy.

Vlašičová sa poranila počas piatkového mítingu v Splite. Najprv síce prekonala 195 cm a skúšala dva metre, no pri súťaži ju bolela achilovka a po úvahe vo svojom tíme sa rozhodla ukončiť halovú sezónu. Okrem BBL vynechá aj súťaž v Glasgowe a tiež halové majstrovstvá sveta v USA. "Všetko podriaďujem úspechu na OH v Riu, nechcem nič riskovať," odkázala.

Palšyteová je víťazka minulotýždňových pretekov z Cottbusu a národná rekordérka vonku i v hale výkonom 198 cm. Organizátori už s ňou dohodli aj prémiu za prekonanie dvoch metrov. Potvrdený je aj štart slovenského ženského dua Katarína Kuštárová a Táňa Dunajská, ktoré sa kvalifikovalo na základe výkonov z úspešného seriálu Latka 5 miest. Ten vyvrcholí vo štvrtok v Banskej Bystrici od 9.30 h.