Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Barani lanária ďalšieho hráča z NHL, prísť má Tanner Glass

Lavička Banskej Bystrice Foto: TASR/ Dušan Hein

O osude silového útočníka Pittsburghu Penguins sa má rozhodnúť v najbližších dňoch.

Banská Bystrica 2. decembra (TASR) - Po obrancovi Minnesoty Wild Claytonovi Stonerovi má do hokejového klubu HC'05 Banská Bystrica namierené ďalší kanadský hráč z NHL. Vedenie aktuálne šiesteho tímu Tipsport extraligy v nedeľu potvrdilo, že je blízko k angažovaniu útočníka Pittsburghu Penguins Tannera Glassa.

"Rokujeme s ním, definitíva by mala padnúť v najbližších dňoch," uviedol pre TASR športový manažér banskobystrického klubu Vlastimil Plavucha. Ten dementoval správy zámorských médií, podľa ktorých už Glass v sobotu podpísal s "baranmi" zmluvu. "Nie je to pravda. Jeho príchod je na dobrej ceste, ale potrebujeme ešte doriešiť niektoré administratívne záležitosti."

Glass je silový útočník, ktorý vyznáva fyzický štýl hry a v prípade potreby nemá problém zhodiť rukavice. Dvadsaťdeväťročný krídelník má za sebou päť sezón v NHL, v 262 zápasoch základnej časti nazbieral v dresoch Floridy, Vancouveru a Winnipegu dovedna 39 kanadských bodov za 13 gólov a 26 asistencií a takisto 306 trestných minút. V sezóne 2011/2012 si v tíme Jets pripísal 16 bodov (5+11) a 73 trestných minút v 78 vystúpeniach. V júli podpísal rodák z Reginy s Pittsburghom dvojročný kontrakt v celkovej hodnote 2,2 miliónov dolárov, kvôli výluke si však dres s tučniakom dosiaľ neobliekol. "Od Glassa si sľubujeme, že nám pomôže zefektívniť útočnú hru. Veríme, že sa mu bude u nás páčiť," dodal Plavucha.