Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Barani zlanárili ďalšieho hráča z NHL, pod Urpín definitívne ide Glass

Tanner Glass Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväročný útočník Glass s letným 2,2 miliónovým kontraktom s účastníkom NHL Pittsburgh Penguins pôsobil v predchádzajúcom súťažnom ročníku v tíme Winnipeg Jets.

Banská Bystrica 5. decembra (TASR) - Extraligoví 'barani' z Banskej Bystrice vystužili mužstvo ďalším Kanaďanom. Do HC'05 zamieril Tanner Glass a rozšíril tak vrátane Neda Lukacevica a Claytona Stonera zaoceánsku skupinku na troch, spolu s Michalom Handzušom na štyroch.

Dvadsaťdeväročný útočník Glass s letným 2,2 miliónovým kontraktom s účastníkom NHL Pittsburgh Penguins pôsobil v predchádzajúcom súťažnom ročníku v tíme Winnipeg Jets, no má aj skúsenosti z pôsobenia v drese Floridy a Vancouveru. Ako povedal prezident klubu Juraj Koval, jeho služby ohraničuje dĺžka lockoutu v NHL.

"Neviem, či nám treba zablahoželať, no v každom prípade je to dobrá správa pre náš klub a propagáciu celého slovenského hokeja. Už len fakt, že k nám zavítali počas lockoutu hráči z NHL treba vyzdvihnúť. Predtým zamierili vždy do okolitých krajín a teraz si vybrali aj našu extraligu."

V banskobystrickom klube podľa slov Juraj Kovala 'rozrobili' viacero hráčov typu Stonera, či Glassa. "Neustále sme rokovali a určite nám pomohla aj skutočnosť, že za nás nastúpil Michal Handzuš a že mužstvo trénuje Vladimír Országh. O financiách nehovorím, pre nás i samotných hráčov je dôležité, aby sa u nás dobre cítili."

HC'05 Banská Bystrica už v zaoceánskej ceste zabrzdí. "Naozaj ťažko očakávať, že by k nám ešte niekto pribudol," dodal Juraj Koval. "Muselo sa riešiť poistenie hráčov, veľa závisí aj na ochote podporovateľov nášho klubu. Pre nás je najdôležitejšie, že nám túto kapitolu historickej kroniky klubu už nikto nezoberie a nie je dôležité, ako dlho sa u nás zdržia. Takáto šanca pritiahnuť na Slovensko kanadských hráčov z NHL sa už nemusí nikdy opakovať. Nemám rád silné slová, no do histórie sme sa už zapísali a verím, že fanúšikovia to aj primerane ocenia. Spomínal sa aj príchod brankára Petra Budaja, momentálne však ťažko povedať niečo konkrétne. Neustále čaká ako dopadne výluka, preto sa ťažko rokuje. Rysujú sa mu aj ďalšie možnosti, situácia sa neustále mení, jeho príchod by som odhadol momentálne tak na 30 percent."