Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Barbora Balážová nezískala miestenku na OH ani na tretí pokus

Foto: TASR/Pavel Neubauer

V nedeľňajšej tretej časti eliminácie na európskej olympijskej kvalifikácii v Luxemburgu skončila hneď v 1. kole na rakete skúsenej Srbky Any-Marije Erdeljiovej.

Luxemburg 15. apríla (TASR) - Slovenskej stolnej tenistke Barbore Balážovej nevyšiel ani tretí pokus získať miestenku na olympiádu v Londýne. V nedeľňajšej tretej časti eliminácie na európskej olympijskej kvalifikácii v Luxemburgu skončila hneď v 1. kole na rakete skúsenej Srbky Any-Marije Erdeljiovej, s ktorou prehrala 2:4 na sety. Thomas Keinath s Petrom Šeredom na nedeľňajšie zápasy nenastúpili pre zranenie chrbta.

Balážová bola v sobotu v druhej časti vyraďovačky veľmi blízko k postupu do Londýna. Vo finále eliminácie viedla nad Chorvátkou Corneliou Molnarovou už 3:0 na sety, no napokon prehrala 3:4. V piatkovej úvodnej časti k.o. bojov dokázala zvládnuť dva náročné sedemsetové súboje proti Rakúšanke Amelii Soljovej a Maďarke Petre Lovasovej, vo finále však podľahla Dánke Mie Skovovej 2:4. Balážová ešte bude mať šancu zabojovať o Londýn na májovej svetovej olympijskej kvalifikácii v Dauhe.

Z Kataru mali pôvodne postupovať na olympiádu iba najlepší dvaja v oboch kategóriách, no situácia sa zmenila. "Už teraz je isté, že miesteniek rozdajú viac, pretože vo dvojhre môžu za každú krajinu štartovať maximálne dvaja reprezentanti. Niektorí už kvalifikovaní sa predstavia iba v súťaži družstiev. Do Dauhy by určite mala cestovať Barbora Balážová, ktorá v Luxemburgu príjemne prekvapila a chýbalo naozaj veľmi málo, aby získala miestenku do Londýna. Mala kusisko smoly, dvakrát hrala vo finále eliminácie, no ani raz jej to nevyšlo. Dnes v zápase proti obranárke Erdeljiovej bola na tom už psychicky zle. Sobotňajšia prehra s Molnarovou v zápase, v ktorom viedla 3:0, na nej zanechala stopy. Jej výkony sú však veľkým prísľubom. Keinath so Šeredom sa v sobotu zranili a na posledný turnaj už nenastúpili. Na výkonnom výbore rozhodneme, či pôjdu obaja aj do Dauhy, v hre je ešte aj Ľubomír Pištej," povedal pre TASR generálny sekretár Slovenského stolnotenisového zväzu Anton Hamran.



3. časť eliminácie - 1. kolo:

Barbora BALÁŽOVÁ (SR) - Anna-MArija Erdeljiová (Srb.) 2:4 (-5, -7, 10, -9, -4, -8)