Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Barbora Špotáková čaká dieťa, oštep v roku 2013 odloží

Barbora Špotáková Foto: TASR/AP

S priateľom Lukášom očakáva dieťa a tak si na budúci rok urobí prestávku. "Termín máme na začiatku leta," prezradila portálu idnes.cz.

Praha 13. novembra (TASR) - Olympijská víťazka z Londýna a svetová rekordérka v oštepe Barbora Špotáková z Česka v roku 2013 svoje náčinie do ruky súťažne nezoberie. S priateľom Lukášom očakáva dieťa a tak si na budúci rok urobí prestávku.

"Termín máme na začiatku leta," prezradila portálu idnes.cz česká atletická superstar, ktorá priviezla medailu z každej veľkej akcie za posledných sedem rokov. Špotáková, ktorá je už šesťnásobnou českou atlétkou roka, tak vynechá všetky mítingy Diamantovej ligy, ktorú v tomto roku po druhý raz vyhrala. Chýbať bude aj na tradičnej Zlatej tretre v Ostrave a na majstrovstvách sveta v Moskve. "Tento rok bol naozaj výnimočný," uviedla Špotáková počas slávnostného vyhlasovania ankety Atlét roka a dodala. "Skôr som medaily vozila iba ja a teraz je ich už toľko. Preto som mala pocit, že odísť nemôžem, že by nemali koho vyhlasovať. Ale teraz ..."

Napriek tomu šport neopustí celkom a aj naďalej plánuje trénovať. So skupinou Jana Železného vyrazí na kemp do Špindlerovho Mlyna, potom odletí na Kanárske ostrovy a po návrate pred Vianocami si vyberie prestávku na plnenie materských povinností. "Pán primár mi povedal, že ďalej môžem športovať. Stále som v práci, ale asi v inom režime. Tréningový program si teraz budem organizovať vo svojom pohodovom režime," prezradila Špotáková.

Ráta sa, že Špotáková by sa do tréningu mohla vrátiť v októbri 2013 s tým, aby sa dobre pripravila na ME 2014 v Zürichu. "Verím, že sa dostanem na predchádzajúcu úroveň. Skôr by som menej verila tomu, že by som bola aj na budúci rok na rovnakej výkonnosti ako v tomto. V roku olympiády napne človek všetky sily, a keď dosiahne taký úspech, akým je obhajoba zlatej medaily, potom to z neho spadne. Ale nebojím sa, že by som chuť do športu zase nemala. Mám ho v krvi," uzavrela budúca mamička.