Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Barcelona a Manchester City odohrali charitatívny duel na boj proti AL

Na snímke futbalista Barcelony Pierre-Emerick Aubameyang (s číslom 17) sa teší po strelení úvodného gólu svojho tímu počas priateľského charitatívneho zápasu FC Barcelona - Manchester City (3:3) v Barcelone 24. augusta 2022. FOTO TASR/AP Foto: TASR - AP

Výťažok zo zápasu poputuje na výskum amyotrofickej laterálnej sklerózy (ALS), nevyliečiteľného neurodegeneratívneho ochorenia centrálnej nervovej sústavy, ktoré je známe aj ako Lou Gehrigova choroba.

Barcelona 25. augusta (TASR) - Vyše 91.000 fanúšikov zavítalo na štadión Camp Nou na stredajšie exhibičné stretnutie futbalistov FC Barcelona s Manchestrom City. Celý výťažok zo zápasu poputuje na výskum amyotrofickej laterálnej sklerózy (ALS), nevyliečiteľného neurodegeneratívneho ochorenia centrálnej nervovej sústavy, ktoré je známe aj ako Lou Gehrigova choroba.

Čestný výkop mal Juan Carlos Unzue, bývalý barcelonský brankár a tréner brankárov, ktorý trpí týmto ochorením. "Chceme žiť ďalej a užívať si život," povedal Unzue pred duelom (3:3). Za domácich skórovali Pierre-Emerick Aubameyang, Frenkie de Jong a Memphis Depay, v drese City sa presadili Julian Alvarez, Cole Palmer a Riyad Mahrez.

Na snímke zľava tréner Manchestru Pep Guardiola a tréner Barcelony Xavi Hernandéz sa zhovárajú pred priateľským charitatívnym zápasom FC Barcelona - Manchester City (3:3) v Barcelone 24. augusta 2022. FOTO TASR/AP
Foto: TASR - AP


Obranca hostí Luke Mbete sa zranil po zrážke hláv s domácim Andreasom Christensenom. Museli ho zafixovať a odniesť na nosidlách. Informovala o tom agentúra AP.