Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Barcelona rozstrieľala Celtu, podľa Berizza rozhodol Messiho talent

Futbalista FC Barcelona Lionel Messi (uprostred v pozadí tvárou) sa teší so spoluhráčmi Neymarom a Luisom Suarezom po strelení gólu v sobotňajšom zápase 26. kola španielskej futbalovej La Ligy FC Barcelona - Celta Vigo v Barcelone 4. marca 2017. Foto: TASR/AP

Jasný triumf nad Celtou je pre Barcelonu povzbudením pred stredajším odvetným súbojom osemfinále Ligy majstrov s Parížom St. German, v ktorom ju čaká doháňanie štvorgólového manka.

Barcelona 5. marca (TASR) - Futbalisti FC Barcelona sa držia aj naďalej na čele španielskej La Ligy. V sobotňajšom stretnutí nedali v domácom prostredí šancu Celte Vigo, ktorú zdolali hladko 5:0.

O výhru katalánskeho klubu sa postarali viacerí hráči, najväčší podiel mal však najlepší strelec aktuálneho ročníka Lionel Messi. Okrem dvoch presných zásahov pridal aj dve asistencie. Argentínsky kanonier najprv v 24. minúte otvoril skóre, keď presne po zemi zamieril ľavačkou ku pravej žrdi. V 64. minúte sa pohral s obranou súpera a pomedzi nohy obrancu do protipohybu brankára zvýšil na 5:0, čo bol jeho 23. ligový zásah v sezóne.

"Neviem či to bol najlepší výkon sezóny, ale určite jeden z najlepších za predchádzajúce mesiace. Dali sme veľa gólov, čo je dobré pre sebavedomie a tiež to posilní hráčov," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Barcelony Luis Enrique. Celta Viga nedokázala nájsť recept na prekonanie obrany "blaugranas". Messi asistoval pri efektnom gólovom zakončení Neymara a po jeho centri sa do streleckej listiny zapísal aj Samuel Umtiti. "Niekedy nedokáže taktika všetko vyriešiť, niekedy je to o futbalovom talente. Messiho talent rozhodol zápas," uviedol tréner hostí Eduardo Berizzo.

Jasný triumf nad Celtou je pre Barcelonu povzbudením pred stredajším odvetným súbojom osemfinále Ligy majstrov s Parížom St. German, v ktorom ju čaká doháňanie štvorgólového manka. "Som šťastný z víťazstva a spôsobu, akým sme vyhrali. Povzbudilo nás to. V stredu chceme hrať výborne. Proti PSG budeme behať, bojovať a uvidíme, čo z toho bude. Je dôležité, že tímový duch a naše sebavedomie sú teraz vysoko," vyjadril sa Neymar pre oficiálnu klubovú webstránku.

"Barca" sa udržala na čele La Ligy, na svojom konte má 60 bodov, o bod viac ako druhý Real Madrid. Súper v boji o titul má však ešte zápas k dobru.