Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Barcelona doplatila na chyby v obrane, Xavi: Toto sa nemôže opakovať

Hráč Barcelony Robert Lewandowski reaguje v zápase 7. kola španielskej La Ligy RCD Mallorca - FC Barcelona v Palma de Mallorca 26. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Takéto ľahkovážne chyby sa nemôžu opakovať. Musíme sa zlepšiť, minulý rok sme boli veľmi spoľahliví a sústredení v obrane, uviedol Xavi.

Palma de Mallorca 27. septembra (TASR) – Futbalisti Barcelony stratili druhýkrát v tejto sezóne body. Na pôde Mallorcy remizovali v 7. kole La Ligy 2:2 a prišli o päťzápasovú víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach. Bod pre hostí zachránil v 75. minúte stredopoliar Fermin Lopez, za Mallorcu odohral celý zápas slovenský obranca Martin Valjent. Barcelona naďalej vedie tabuľku o bod pred Gironou, ktorá má však zápas k dobru.

Mallorca sa ujala vedenia v ôsmej minúte, keď zaváhanie brankára Marca-Andreho ter Stegena potrestal Vedat Muriqi. Barcelona síce vyrovnala zásluhou Raphinhu, no inkasovala gól do šatne po hlavičke Abdona Pratsa. Deľbu bodov zariadil po prihrávke Raphinhu 20-ročný Lopez, ktorý absolvoval len druhý ostrý zápas za Barcelonu. Tréner hostí Xavi Hernandez po zápase nebol spokojný s defenzívnou činnosťou.

"Takéto ľahkovážne chyby sa nemôžu opakovať. Musíme sa zlepšiť, minulý rok sme boli veľmi spoľahliví a sústredení v obrane," uviedol Xavi pre agentúru DAZN. "Dnes sme nehrali zle, ale toto boli dve chyby, ktoré by sa nemali stávať. V ich dôsledku sme stratili dnes dva body," dodal kouč Kataláncov, ktorý obmenil pred utorňajším zápasom káder v dôsledku nabitého programu svojho tímu. V piatok ho čaká stretnutie so Sevillou a v utorok sa predstaví v H-skupine Ligy majstrov na trávniku Porta. V základe nebol prvýkrát v sezóne Robert Lewandowski a vpredu operoval Ferran Torres. Po prvý raz nastúpil v základe obranca Inigo Martinez, pre zranenia nehrali stredopoliari Pedri a Frenkie de Jong.

K víťazstvu či remíze s Barcelonou nemala minulú sobotu ďaleko ani Celta Vigo, ktorá viedla 2:0, no napokon prehrala 2:3. "Mallorca to od začiatku zavrela a hrozila z protiútokov. Nie sme spokojní s predošlými dvoma zápasmi, musíme sa zlepšiť, súperom to príliš uľahčujeme," povedal k utorňajšiemu stretnutiu stredopoliar hostí Oriol Romeu. Jeho tím stratil prvýkrát body hneď v prvom kole ligy, keď remizoval 0:0 na ihrisku Getafe.

Mallorca je so šiestimi bodmi pätnásta o skóre pred Deportivom Alaves. Po siedmich zápasoch má na konte tri remízy a jeden triumf 1:0 na pôde Celty Vigo. "Hrali sme proti skvelému tímu, ale keď ste bojovní, šťastie sa prikloní na vašu stranu. Myslím si, že výsledok je spravodlivý," povedal strelec úvodného gólu Muriqi.