Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Barcelona už hľadá nástupcu brankára Valdesa

Brankár FC Barcelona Victor Valdes Foto: TASR/AP

Konkurenčný denník Mundo Deportivo už spustil aj online hlasovanie, kto nahradí Valdesa.

Madrid 18. januára (TASR) - Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona zvažuje nové alternatívy na poste brankára, pretože Victor Valdes podľa jeho agenta nechce predĺžiť zmluvu, ktorá sa mu skončí v roku 2014.

Ako ďalej agentúra dpa uvádza funkcionári katalánskeho veľkoklubu nie sú presvedčení, že 31-ročný gólman si to rozmyslí a preto už hľadajú mladších náhradníkov. Podľa španielskeho denníka Sport medzi týchto brankárov patria David de Gea z Manchestru United, Vicente Guaita z FC Valencia, Marc Andre Ter Stegen z Borussie Mönchengladbach, Manuel Neuer z Bayernu Mníchov a Thibaut Courtois z Atletica Madrid, rovnako ako veterán Maarten Stekelenburg z AS Rím.

Konkurenčný denník Mundo Deportivo už spustil aj online hlasovanie, kto nahradí Valdesa. Najviac percent 36% dostal Guaita, nasledoval Ter Stegen s 25%, De Gea s 22% a Stekelenburg so 4%.

Špekulácie ohľadne Valdesovej budúcnosti sa rozbehli po tom, čo samotný brankár pripustil, že koniec kariéry strávi mimo Nou Campu. Podľa španielskych médií Valdes nie je spokojný s tým, že nemá plat ako skupina hráčov Barcy, do ktorej patria Lionel Messi, Xavi a Carles Puyol, teda všetci hráči, ktorí nedávno podpísali predĺženie spolupráce.

Valdes nikdy nepatril k najpopulárnejším hráčom u fanúšikov, hoci bol kľúčovou postavou v období úspechov, keď Barca trikrát triumfovala v Lige majstrov a päťkrát v španielskej lige. V histórii Barcelony je najefektívnejším brankárom všetkých čias, čo dokazuje aj štatistika získaných trofejí.