Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelona neprehrala pod vedením Enriqueho rekordných 29 zápasov

Tréner FC Barcelony Luis Enrique Foto: TASR/AP/Ivan Sekretarev

Barcelona na lavičke s Enriquem prekonala rekord zo sezóny 2010/2011, keď tím viedol Pep Guardiola.

Valencia 11. februára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona neprehrali pod vedením trénera Luisa Enriqueho 29 zápasov za sebou, čo je nový klubový rekord. V stredajšej semifinálovej odvete Španielskeho pohára remizovali na pôde Valencie 1:1 a s prehľadom postúpili do finále. V úvodnom dueli deklasovali svojho súpera 7:0 a tak si kouč FC mohol na štadióne Mestalla dovoliť postaviť "béčko".

Barcelona na lavičke s Enriquem prekonala rekord zo sezóny 2010/2011, keď tím viedol Pep Guardiola. "Z prekonania rekordu i z postupu do finále Španielskeho pohára mám samozrejme radosť. Vo Valencii to bol diametrálne odlišný súboj ako pred týždňom na Nou Campe. Dal som príležitosť hráčom, ktorí nedostávajú toľko príležitostí a zákonite sme museli zmeniť náš systém. Som rád, že napriek zmenám v zostave sme natiahli sériu bez prehry," povedal Enrique pre španielsky denník Marca.

Barcelona po prvom polčase prehrávala po góle Alvara Negreda, v 84. minúte vyrovnal kamerunský rodák Wilfrid Kaptoum. Katalánci sa predstavia vo finále Španielskeho pohára tretíkrát za sebou. V dueli o cennú trofej zrejme narazia na FC Sevilla. Tím z Andalúzie v úvodnom semifinále zdolal Celtu Vigo presvedčivo 4:0, odveta bola na programe vo štvrtok večer. "Je obdivuhodné, koľkokrát sme boli v posledných rokoch vo finále v rôznych súťažiach. Naši fanúšikovia môžu byť naozaj spokojní," dodal Enrique.