Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Barcelona má po prehre Atletica náskok, Real zdolal hladko Zaragozu

FC Barcelona Foto: TASR/AP

Zverenci Tita Vilanovu si vytvorili na čele trojbodový náskok, keďže Atletico Madrid prehralo vo Valencii prvýkrát v ligovej sezóne.

Madrid 3. novembra (Teraz.sk, TASR) - Futbalisti FC Malaga zaváhali na domácej pôde a v 10. kole španielskej Primera Division podľahli Rayu Vallecano 1:2. Dôležité tri body vybojoval pre hostí španielsky útočník Piti, ktorý sa v stretnutí blysol dvomi presnými zásahmi.

Real Madrid si poradil so Zaragozou presvedčivo 4:0 a FC Barcelona zdolala Celtu de Vigo 3:1. Zverenci Tita Vilanovu si po triumfe nad nováčikom súťaže vytvorili na čele tabuľky trojbodový náskok, keďže Atletico Madrid prehralo prvýkrát v ligovej sezóne - 0:2 na ihrisku Valencie.

Obranné rady FC Barcelona ale prídu na približne tri týždne o ďalšiu výraznú posilu. Adriano si v sobotňajšom zápase natiahol sval na nohe a vynechá tak aj stredajší duel Ligy majstrov proti Celticu Glasgow. Brazílčan sa zranil v prvom polčase a vystriedal ho Daniel Alves. Adriano mal dobrý vstup do zápasu, keď pár minút pred tým vsietil prvý gól svojho tímu. "Adriano má poranený sval na pravej nohe a mimo hry bude približne tri týždne," píše sa na webovej stránke klubu. Okrem neho sú na listine zranených aj obrancovia Carles Puyol a Gerard Pique.

Primera Division - 10. kolo:
FC Malaga - Rayo Vallecano 1:2 (0:1)
Góly:
49. Demichelis - 11. Piti, 61. Piti

FC Barcelona - Celta de Vigo 3:1 (2:1)
Góly:
21. Adriano, 26. Villa, 61. Alba - 24. Bermejo

Real Madrid - Real Zaragoza 4:0 (2:0)
Góly:
23. Higuain, 25. Di Maria, 89. Essien, 90+2. Modrič

Valencia CF - Atlético Madrid 2:0 (1:0)
Góly:
20. Soldado, 90+5. Valdez, ČK: 90. R. Costa (Valencia)