Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Barcelona prišla v Bilbau o zranených de Jonga a Pedriho

Holandský futbalista Frenkie de Jong. Foto: TASR/AP

Barcelona nevyužila zaváhanie prvých dvoch tímov tabuľky Realu Madrid a Girony. Real remizoval 2:2 vo Valencii a Girona v nedeľu prekvapujúco podľahla Mallorke 0:1.

Madrid 4. marca (TASR) - Už v priebehu úvodnej 45-minútovky nedeľňajšieho zápasu španielskej futbalovej La Ligy na pôde Athletica Bilbao prišiel FC Barcelona o dvojicu zranených hráčov. Ihrisko predčasne opustili stredopoliari Frenkie de Jong a Pedri, ich tím uhral na pôde baskického celku bod po bezgólovej remíze 0:0.

De Jong si zranil členok a na ihrisku pobudol do 26. minúty. Už na začiatku sezóny mal pritom holandský reprezentant s touto partiou tela problém a nehral dva mesiace. Pedri sa vypýtal dole tesne pred koncom polčasu po tom, ako sa sťažoval na svalové problémy. Tie ho v tejto sezóne už dvakrát vyradili z hry. Prvýkrát maródoval v lete približne dva mesiace, na prelome rokov chýbal ďalšie tri týždne.

Oboch hráčov čakajú v pondelok lekárske vyšetrenia, ktoré určia presný rozsah zranení. Podľa trénera Barcelony Xaviho Hernandeza to však ani v jednom prípade nevyzerá dobre. "Zranenia Frenkieho a Pedriho ovplyvnili našu hru. Obaja sú pre náš tím veľmi dôležití. Je mi oboch veľmi ľúto, pretože sa ukazovali v dobrej forme. Chýbali nám v Bilbau a zrejme budú aj v ďalších zápasoch. Dúfam, že ich nebude veľa," nádejal sa Xavi.

Barcelona nevyužila zaváhanie prvých dvoch tímov tabuľky Realu Madrid a Girony. Real remizoval 2:2 vo Valencii a Girona v nedeľu prekvapujúco podľahla Mallorke 0:1. Barcelona sa udržala na treťom mieste tabuľky, na Gironu stráca bod a na "biely balet" osem.