Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Barcelona remizovala s Realom v prvom semifinále Kráľovského pohára

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Odveta na madridskom štadióne Santiaga Bernabeua je na programe 27. februára.

Madrid 7. februára (TASR) - V stredajšom prvom zápase semifinále španielskeho Kráľovského pohára remizovali futbalisti FC Barcelona s Realom Madrid 1:1.

Odveta na madridskom štadióne Santiaga Bernabeua je na programe 27. februára. Následne sa oba tímy stretnú 2. marca v rámci dlhodobej ligovej súťaže v El Clasicu. Real sa ujal vedenia v 6. minúte zásluhou Lucasa, v 57. minúte vyrovnal Malcom. Až po hodine hry sa dostali na ihrisko dvaja kľúčoví ofenzívni hráči - v domácom tíme Lionel Messi a v drese Realu Gareth Bale, ďalší gól však už na Camp Nou nepadol.

Solari remíze s Barcelonou: Bol to nádherný zápas


Tradičné derby odštartoval lepšie "biely balet", ktorý v úvode hýril aktivitou a už v šiestej minúte sa dostal do vedenia. Vinicius Junior poslal loptu z ľavej strany na Karima Benzemu, ten zdolal nedôrazného Jordiho Albu a Lucas poslal jeho prihrávku do siete. "Nie som prekvapený z Viniciusa, pretože ho poznám odkedy sem prišiel. No aby 18-ročný mladík predviedol takýto výkon, to sa často nevidí," povedal tréner Realu Santiago Solari, ktorý viedol Viniciusa Juniora už ako kormidelník B-tímu madridského klubu.

Real si aj v ďalších minútach vypracoval niekoľko dobrých šancí, no gól už nedal. Na druhej strane sa to nepodarilo ani Ivanovi Rakitičovi, ktorý po Malcomovom priamom kope hlavičkoval do brvna. V závere polčasu sa predviedol brankár hostí Keylor Navas, keď výborným zákrokom zneškodnil strelu Luisa Suareza.

V 57. minúte sa domácim podarilo vyrovnať. Navas vybehol z bránky, no v súboji stratil loptu, Suarez trafil len do žrde, ale Malcom sa už nepomýlil. Až potom sa dostali na ihrisko dvaja kľúčoví ofenzívni hráči - v domácom tíme Lionel Messi a v drese Realu Gareth Bale. Viac bolo vidieť argentínskeho reprezentanta, rozhodujúci gól však mal na kopačke Walesan, no namiesto strely do opustenej bránky sa rozhodol spraviť kľučku a šancu prepásol.

"Bol to nádherný zápas s obrovskou kvalitou a častými zmenami tempa. Pre fanúšikov oboch klubov to bolo veľké divadlo. Mali sme možnosti na góly v oboch polčasoch pri šanci Viniciusa či pokuse Garetha Balea. No ťažko hovoriť o spravodlivosti vo futbale," povedal tréner Realu.

Messi nenastúpil od začiatku pre menšie zranenie nohy, ktoré utrpel pri víkendovej ligovej remíze s Valenciou 2:2. "Toto rozhodnutie som spravil na základe toho, čo bolo lepšie pre tím i hráča. Mysleli sme, že bude lepšie, keď nastúpi až v druhom polčase. Mohol byť rozhodujúci prvok, všetci vieme, čo dokáže vytvoriť, keď má loptu," uviedol tréner Barcelony Ernesto Valverde a dodal, že Messi možno nenastúpi na najbližší ligový duel s Athleticom Bilbao.

FC Barcelona - Real Madrid 1:1 (0:1)
Góly:
57. Malcom - 6. Lucas