Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Barcelona sa dvíha a začína reťaziť výhry, Xavi: Sme na správnej ceste

Na snímke vpravo futbalista FC Barcelony Pedri v zápase 27. kola španielskej futbalovej La Ligy Elche CF - FC Barcelona v Elche v nedeľu 6. marca 2022. Foto: TASR/AP

Prvýkrát od augusta sa stalo, že Barcelona a Atletico Madrid figurujú spolu na pozíciách zaručujúcich účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov.

Madrid 7. marca (TASR) - Tréner Barcelony Xavi Hernandez vyzdvihol výkon svojich zverencov, ktorí v nedeľnom súboji 27. kola španielskej futbalovej La Ligy dokázali zvrátiť polčasové manko a na pôde Elche zvíťazili 2:1. Katalánsky tím pod taktovkou svojho niekdajšieho stratéga stredovej formácie herne a najmä výsledkovo ožil, vyhral štvrtýkrát za sebou a v rámci všetkých súťaží neprehral už osem duelov v sérii.

"Po prvom polčase sa zdalo, že smerujeme k prehre, ktorá by bola nezaslúžená. Napokon sme vďaka výbornému výkonu celého mužstva otočili na 2:1. Myslím si, že naše víťazstvo mohlo byť aj vyššie, no v tejto chvíli je podstatné, že sme získali tri body. Vyhrali sme po veľmi dlhom čase štyri zápasy za sebou. Je to dobré znamenie, že sme na správnej ceste," citovala agentúra AFP Xaviho, ktorý prevzal tím v novembri po Ronaldovi Koemanovi. Vtedy figuroval na 9. mieste. V La Lige však Barcelona od decembra neokúsila pocit prehry a šplhá sa tabuľkou nahor, momentálne jej patrí 3. priečka so sedembodovým mankom na FC Sevilla, ktorý však odohral o zápas viac. Zvrhnutie Realu Madrid z postu lídra sa momentálne javí ako nereálne, Kataláncov delí od úhlavného rivala 15 bodov, no vzhľadom na slabý úvod sezóny bude aj druhá priečka pre Barcelonu veľký úspech.

Prvýkrát od augusta sa stalo, že Barcelona a Atletico Madrid figurujú spolu na pozíciách zaručujúcich účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov. Obhajca titulu zvládol súboj na ihrisku Betisu Sevilla, aj vďaka dvom gólom Joaa Felixa triumfoval 3:1 a vytlačil svojho nedeľného súpera zo štvrtej priečky. Portugalčan dostal v útoku prednosť pred uruguajským veteránom Luisom Suarezom a potvrdil skvelú formu, keď v štyroch zápasoch štyrikrát skóroval. "Joao nebol úplne spokojný s tým, koľko priestoru dostával. Ja však z pozície trénera najlepšie poznám hráčov a snažím sa zohľadňovať pri tvorbe zostavy viacero aspektov. Som rád, že bol trpezlivý a keď dostal šancu, chopil sa jej. Odvďačil sa za dôveru gólmi, ktorými pomohol k tímu k ďalšiemu dôležitému víťazstvu," uviedol tréner Atletica Diego Simeone.

Atletico nazbieralo rovnako ako Barcelona 48 bodov, ale odohralo o zápas viac. V španielskej najvyššej súťaži sa črtá napínavý súboj o miestenky v LM, o ktoré okrem spomínaných tímov bojujú aj Real Sociedad, Villarreal a tiež ôsme Bilbao.