Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Šport

Barcelona oslávila titul víťazstvom 2:1 na ihrisku Atletica Madrid

Futbalisti FC Barcelony Foto: TASR/AP

K oslavám im pomohlo už zaváhanie Realu Madrid, ktorý remizoval na ihrisku Espaňolu Barcelona 1:1.

Madrid 12. mája (TASR) - Futbalisti FC Barcelona oslávili zisk 22. ligového titulu víťazstvom na ihrisku Atletica Madrid 2:1 v nedeľnom zápase 35. kola najvyššej súťaže.

K oslavám im pomohlo už zaváhanie Realu Madrid, ktorý v sobotňajšom zápase Primery División iba remizoval na ihrisku Espaňolu Barcelona 1:1. "Biely balet" má dva zápasy pred koncom ligovej sezóny na Barcelonu nedostihnuteľnú stratu desiatich bodov.

Barcelona sa tak po dvoch rokoch vracia na ligový trón a teší sa zo štvrtej majstrovskej trofeje za posledných päť rokov. Real nedokázal obhájiť titul a v aktuálnom ročníku už môže uspieť len v Španielskom pohári.

"Gratulujem všetkým svojim spoluhráčom k zisku titulu a špeciálne dvom ľuďom. Toto je pre vás, Tito a Eric," reagoval obranca FCB Dani Alves. Práve tréner Tito Vilanova musel na niekoľko týždňov opustiť tím po tom, čo mu v decembri diagnostikovali rakovinu slinných žliaz. Obranca Eric Abidal sa zase vrátil do zostavy po ročnej pauze zapríčinenej transplantáciou pečene.

"Dnes je skvelý deň, toto je výsledok skvelej sezóny. Som nesmierne šťastný, že môžem osláviť svoj prvý titul v La Lige," napísal na Twitteri stredopoliar Cesc Fabregas, ktorý prestúpil do Barcelony v roku 2011 z FC Arsenal.

Dvojnásobnú radosť mal Andres Iniesta, ktorý v sobotu oslávil svoje 29. narodeniny. "Najlepší darček, aký som mohol dostať - oslávil som 29 rokov a získal titul... Toto je odmena za celoročnú prácu!" cituje reakciu španielskeho reprezentanta fifa.com.

FC Valencia zdolala v prvom nedeľňajšom zápase 35. kola Rayo Vallecano vysoko 4:0 a v nekompletnej mu patrí 4. priečka zaručujúca účasť v predkole LM. Situáciu v boji o záchranu si komplikuje Celta Vigo, ktorá podľahla Betisu Sevilla 0:1. Na záchranu stráca galícijský tím 3 body.


Sumáre - 35. kolo:

Malaga - FC Sevilla 0:0



Rayo Vallecano - FC Valencia 0:4 (0:2)

Góly: 28. a 34. Soldado (prvý z 11 m), 62. Guardado, 90.+2 Valdez



Betis Sevilla - Celta Vigo 1:0 (0:0)

Gól: 68. Castro



Atletico Madrid - FC Barcelona 1:2 (0:0)

Góly: 51. Falcao - 72. Sanchez, 80. Gabi (vl.)