Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Barcelona v závere otočila duel proti Seville

Hráč Barcelony Lionel Messi (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi gól do bránky Sevilly vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga v Seville 29. septembra 2012. Foto: TASR/AP

Sevilla ešte v 89. minúte viedla nad katalánskym klubom 2:1, no s 10 hráčmi napokon v závere podľahla tlaku Barcelony.

Barcelona 30. septembra (TASR) - Futbalisti Barcelony v závere duelu so Sevillou otočili výsledok na 3:2 a šiestym triumfom za sebou vyrovnali svoj najlepší štart do súťaže v klubovej histórii.

Sevilla ešte v 89. minúte viedla nad katalánskym klubom 2:1, no s 10 hráčmi napokon v závere podľahla tlaku Barcelony. Sevilla chcela proti ďalšiemu favoritovi zopakovať výkon spred dvoch týždňov, keď vďaka dobrej obrane a protiútokom zdolala Real Madrid. Piotr Trochowski, ktorý dal jediný gól v dueli proti Madridu, otvoril skóre v 26. minúte a tesne po prestávke zvýšil Alvaro Negredo po chybe v obrane Barcelony na 2:0. O päť minút však Cesc Fabregas presnou strelou z diaľky zavelil do útoku, no Sevilla odolávala náporu až do vylúčenia Gary Medela za faul na Fabregasa v 72. minúte.

"Moji hráči odohrali proti veľkému rivalovi fantastický zápas," mieni po prvej prehre v sezóne tréner Michel Gonzalez, ktorého arbiter v závere po protestoch poslal preč z lavičky. "Môj tím vie, ako zahrať proti favoritom a vydržal hrať v takmer polhodinovom oslabení."

Fabregas napokon minútu pred koncom riadneho času svojím druhým gólom v zápase vyrovnal a v tretej minúte nadstavenia rozhodol o triumfe Barcelony David Villa, ktorý striedal v 79. minúte. "Nehrali sme dobre, ale keď sa to začalo komplikovať, ukázali sme charakter," mieni Fabregas.

"Fabregas opäť zahral excelentne. Veľa toho nabehal a verím, že sa zotaví do duelu Ligy majstrov," pochválil útočníka tréner Tito Vilanova. "Pre Villu je dobré, že skóroval. Pred pár mesiacmi by som si ani nepomyslel, že bude hrať tak dobre."

Barcelona má v tabuľke pred Realom už 11-bodový náskok, no madridský tím v nedeľu ešte odohrá ligový duel proti Deportivu La Coruňa. O týždeň sa oba kluby strenú na Nou Campe vo vzájomnom súboji. Barcelona sa trikrát z predchádzajúcich štyroch šesťzápasových víťazných vstupov do sezóny napokon tešila aj z ligového titulu.