Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelona chce požiadať Fifa o možnosť nahradiť zraneného Vermaelena

Futbalista Varmaelen v drese FC Barcelona Foto: http://fc-barcelone.com/

Vermaelen stále čaká na svoj súťažný debut v drese Barcelony, hoci je v klube už od leta. Z Arsenalu prišiel za 15 miliónov eur a podpísal päťročný kontrakt.

Madrid 28. novembra (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Barcelona chce požiadať FIFA o možnosť získať náhradu za zraneného belgického obrancu Thomasa Vermaelena, hoci má od strešnej organizácie svetového futbalu zákaz podpisovať kontrakty s novými hráčmi počas nasledujúcich dvoch prestupových období.

Periodiká Sport a Mundo Deportivo ale v piatok informovali, že klub sa obráti na FIFA so žiadosťou o výnimku. Barcelona chce získať náhradu za Vermaelena, ktorý pôjde na operáciu zadného stehenného svalu a na trávnikoch sa tak neobjaví približne štyri mesiace. Podľa pravidiel Španielskej futbalovej federácie môže klub získať hráča bez platnej profesionálnej zmluvy bez toho, aby musel čakať na januárové prestupové okno.

Vermaelen stále čaká na svoj súťažný debut v drese Barcelony, hoci je v klube už od leta. Z Arsenalu prišiel za 15 miliónov eur a podpísal päťročný kontrakt. Od zranenia na futbalových MS ale neodohral ani jeden súťažný zápas. V uplynulej sezóne mu zdravotné problémy dovolili za Arsenal nastúpiť iba na 14 duelov. Fanúšikovia už vo viacerých anketách označili jeho príchod za najhorší prestup v histórii klubu, informovala agentúra DPA. Z nevydarenej transferovej politiky obviňujú športového riaditeľa klubu Andoniho Zubizarretu.