Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Barcelona zakopla s Granadou, Xavi: Nehodláme hodiť uterák do ringu

Tréner futbalistov FC Barcelona Xavi Hernandez v zápase La Ligy proti Granade v nedeľu 11. februára 2024. Foto: TASR/AP

Bod za remízu 3:3 zachránil pre Kataláncov v nedeľňajšom zápase proti Granade šestnásťročný krídelník Lamine Yamal.

Barcelona 12. februára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona zaznamenali ďalšie zakopnutie v boji o obhajobu titulu v španielskej La Lige. Bod za remízu 3:3 zachránil pre Kataláncov v nedeľňajšom zápase proti Granade šestnásťročný krídelník Lamine Yamal. Španielsky supertalent zaknihoval prvý dvojgólový duel v kariére.

Barcelone patrí v tabuľke tretia priečka s 10-bodovým mankom na vedúci Real Madrid. "Biely balet" ešte v sobotu zdolal v súboji o prvé miesto katalánsku Gironu, ktorá je pred gigantom zo svojho regiónu o päť bodov. "V ligovom ročníku to bolo pre nás ťažké, no teraz je to ešte o dva body ťažšie. Je to veľký rozdiel, ale nehodláme hodiť uterák do ringu. Musíme však prestať robiť chyby," citovala agentúra AFP Xaviho Hernandeza, hlavného trénera FC Barcelona, ktorý po januárovej prehre s Villarrealom (3:5) oznámil, že po sezóne končí na lavičke klubu, v ktorom strávil viac ako dve dekády hráčskej kariéry a získal s ním množstvo trofejí.

Ofenzívny klenot "blaugranas" Yamal otvoril skóre stretnutia proti Granade v 14. minúte, keď si nabehol na presný center Joaa Cancela. Barcelončania mohli v 41. minúte viesť rozdielom dvoch gólov, no už istý presný zásah Roberta Lewandowského zneškodnil na bránkovej čiare brániaci Martin Hongla. Tento moment sa ukázal ako dôležitý o necelé dve minúty na opačnej strane, keď Ricard Sanchez vyrovnal na 1:1. Po hodine hry dostal domáci tím ešte viac pod tlak Facundo Pellistri. V 63. minúte síce vyrovnal Robert Lewandowski, ale Katalánci sa tešili iba tri minúty, po ktorých poslal opäť Granadu do vedenia Ignasi Miguel. Deľbu bodov zabezpečil v 80. minúte strelou spoza šestnástky Yamal. "Mám dôveru trénera, ale momentálne myslím viac na remízu a na to, že sme stratili ďalšie dva body. Nemalo sa to stať, pretože je to ďalšia premárnená príležitosť. Musíme pracovať ďalej, do konca sezóny zostáva ešte veľa zápasov a tímy na čele môžu ešte zakopnúť," povedal Yamal.

Dôležité tri body získali hráči Sevilly, ktorí zdolali Atletico Madrid 1:0 a vzdialili sa pásmu zostupu na rozdiel šiestich bodov. Víťazstvo Andalúzanov nad "Los Colchoneros" zariadil po štvrťhodine hry Isaac Romero. Madridčania sú na 4. priečke a na mestského rivala Real strácajú už 13 bodov. "Stratili sme veľmi veľa bodov. To je niečo, čo sa nemôže stať, ak chcete bojovať o titul," povedal brankár Atletica Jan Oblak. "Je to pravda, musíme byť úprimní, sme ďaleko od Realu Madrid," uvedomuje si tréner Diego Simeone.