Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Atletico vyhralo v Seville, Valencia remizovala s La Coruňou

Belgičan Thomas Vermaelen, archívne foto. Foto: TASR/AP/Rodolfo Molina

Majstrovská Barcelona zdolala Malagu.

Madrid 30. augusta (TASR) - Futbalisti Athletica Bilbao stále čakajú v novom ročníku španielskej Primery Division na prvé body. Po prehre 0:1 s Barcelonou zaváhali aj v nedeľňajšom 2. kole na trávniku Eibaru, ktorému podľahli 0:2. Premožiteľ Žiliny v play off Európskej ligy UEFA inkasoval prvýkrát v 34. minúte z kopačky Saula, ktorý skóroval z jedenástky, v 61. minúte spečatil triumf Eibaru Adrian Gonzalez.

Atletico Madrid si vezie tri body z ihriska Sevilly, ktorú zdolalo po góloch Kokeho, Gabiho a striedajúceho Jacksona Martineza nečakane hladko 3:0. Madridčania majú po úvodných dvoch kolách na konte plný šesťbodový zásah, Sevilla ešte čaká na výhru.

Barca zdolala Malagu

Nečakaným hrdinom futbalistov FC Barcelona sa stal belgický stopér Thomas Vermaelen, ktorý v 73. minúte sobotňajšieho ligového zápasu s Malagou rozhodol premiérovým gólom v katalánskom drese o najtesnejšom víťazstve svojho tímu. Tréner Luis Enrique bol s jeho výkonu nadšený. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

Dvadsaťdeväťročný Belgičan prišiel do Barcelony v máji 2014 z Arsenalu Londýn, ale v minulej sezóne dlho nehral pre zranenie. Teraz zaskočil na stopérskom poste za suspendovaného Gerarda Piqueho a dôveru dokonale splatil. Po akcii Luisa Suareza sa 17 minút pred koncom dostal k odrazenej lopte a precíznym volejom ľavačkou strelil vytúžený a napokon aj jediný gól Kataláncov. Po presnom zásahu ani nedvihol ruky na oslavu. "Bol som tak prekvapený, že som ani nevedel ako sa mám tešiť," povedal po zápase. Vermaelen si možno vypýtal miesto v základnej zostave. "Neprekvapilo ma ako hral. Vždy ide na 100 percent, a keď treba, tak sa na neho môžem spoľahnúť. Je to excelentný hráč na štandardné situácie a teraz nám pomohol k víťazstvu," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Enrique.

Majstrovská Barcelona má vďaka tomu po dvoch kolách plný počet šesť bodov. Vermaelen utrpel na majstrovstvách sveta v Brazílii svalové zranenie a potom prestúpil za 20 miliónov eur do Barcelony. Tento krok mnohí spochybňovali, keďže klub kúpil zraneného hráča. Belgičan napokon aj potreboval operáciu a debutoval v drese "Barcy" až v závere sezóny.

sumár - 2. kolo:
nedeľa:

Eibar - Athletic Bilbao 2:0 (1:0)
Góly:
34. Saul (z 11 m), 61. Adrian Gonzalez, 4500 divákov

FC Sevilla - Atletico Madrid 0:3 (0:1)
Góly:
35. Koke, 79. Gabi, 85. Martinez

FC Valencia - Deportivo La Coruňa 1:1 (1:1)
Góly:
45. Negredo - 39. Perez, ČK: 84. Barragan (Valencia) po druhej ŽK

sobota:
Real Sociedad - Sporting Gijon 0:0

Barcelona - Malaga 1:0 (0:0)
Gól:
73. Vermaelen