Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barcelonu vo finále Španielskeho pohára vyzve Sevilla

Brankár Betisu Sevilla Antonio Adan (uprostred) padá po kolízii s futbalistom Barcelony Lionelom Messim (vpravo) Foto: TASR/AP

Kouč FC Sevilla Unai Emery dúfa, že sa nezopakuje scenár z vlaňajška a finále sa nebude hrať na súperovom štadióne Nou Camp.

Madrid 12. februára (TASR) - Vo finále Španielskeho pohára vo futbale si zmerajú sily FC Barcelona a FC Sevilla. Rozhodli o tom odvetné semifinálové stretnutia, v ktorých barcelonský obhajca trofeje potvrdil postup cez Valenciu a Sevilla uhrala želateľný výsledok proti Celte Vigo.

Oba tímy rozhodli o svojej finálovej účasti de facto už v prvých zápasoch. Barca deklasovala Valenciu 7:0, Sevilla zdolala Celtu 4:0. Odvety tak boli už len formálnou záležitosťou. Sevilla vo štvrtok na galícijskej pôde remizovala 2:2 a vypýtala si konfrontáciu s katalánskym gigantom.

Kouč FC Sevilla Unai Emery dúfa, že sa nezopakuje scenár z vlaňajška a finále sa nebude hrať na súperovom štadióne Nou Camp. "Verím, že finále nebude v Barcelone. To by som radšej hral v Číne. Bolo by nespravodlivé, keby Barcelona mala vo finále opäť výhodu domáceho prostredia. Bolo by to, ako keby mala na ihrisku ďalšieho Messiho," vyjadril sa Emery.

O dejisku finále Copa del Rey, ktoré sa uskutoční 21. alebo 22. mája, by mali kompetentní rozhodnúť do pondelka.

Copa del Rey - semifinále - odveta:

Celta Vigo - FC Sevilla 2:2 (1:0)
Góly: 35. a 55. Aspas - 57. Banega, 87. Konopľanka, ČK: 90. N'Zonzi (Sevilla)
/prvý zápas: 0:4, do finále postúpil FC Sevilla/