Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Baroš sa upísal Ostrave do júna 2014, plat a prémie venuje mládeži

Milan Baroš Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný útočník sa minulý týždeň dohodol s vedením tureckého klubu Galatasaray Istanbul na predčasnom ukončení zmluvy.

Ostrava 18. februára (TASR) - Český futbalista Milan Baroš spečatil v pondelok návrat do Gambrinus ligy podpisom zmluvy s Baníkom Ostrava do júna 2014. Druhý najlepší strelec českej reprezentačnej histórie venuje plat 20-tisíc českých korún plus prémie na výchovu mládežníkov v klube, informoval portál idnes.cz.

Tridsaťjedenročný útočník sa minulý týždeň dohodol s vedením tureckého klubu Galatasaray Istanbul na predčasnom ukončení zmluvy. Baroš totiž jednak upadol do nemilosti trénera a Turci angažovali hviezdneho Didiera Drogbu z čínskeho Šanghaja, takže český hráč by si v konkurencii reprezentanta Pobrežia Slonoviny asi veľmi nezahral. Do Baníka sa Baroš vracia ako voľný hráč po bohatej legionárskej kariére, do zahraničia z neho odchádzal v decembri 2001.

"Dlho som nehral, musím toto manko dohnať. Budem mať špeciálny plán, trénujem dvojfázovo a dúfam, že Baníku dokážem pomôcť," povedal Baroš, ktorý posledný súťažný zápas odohral minulý rok v lete v júni vo Varšave vo štvrťfinále EURO v Poľsku a na Ukrajine proti Portugalsku (0:1).

Baroš prechádza náročným obdobím. Vlani v lete z vlastnej vôle ukončil svoje pôsobenie v národnom mužstve, v Galatasarayi zasa upadol do nemilosti trénera Fatiha Terima a pravidelne nenastupoval. Okrem istanbulského klubu v minulosti obliekal aj dres Liverpoolu, s ktorým v roku 2005 vyhral Ligu majstrov, potom pôsobil v Aston Ville, Lyone a Portsmouthe. Je majstrom Francúzska aj Turecka. V najcennejšom drese odohral 93 zápasov a strelil v nich 41 gólov. Vyšlo mu najmä EURO 2004, na ktorom sa s piatimi gólmi stal najlepším strelcom.

V českej lige Baroš naposledy nastúpil 2. decembra 2001 v súboji na pôde Žižkova. V najvyššej súťaži v Čechách odohral doteraz 76 zápasov s bilanciou 23 gólov.