Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Ľ. Bartečko dal v premiére gól, bol najlepší hráč zápasu KHL v Prahe

Ľuboš Bartečko Foto: TASR/František Iván

Čo sa týka atmosféry zápasu, tak si Ľuboš Bartečko myslí, že diváci sa učili fandiť novému tímu a že im to išlo skvele.

Praha 7. septembra (TASR) - Za najlepšieho hráča HC Lev Praha po víťaznom súboji v premiére v KHL s Dinamom Riga (2:1) vyhlásili domáceho útočníka Ľuboša Bartečka.

Svoj výkon okorenil vyrovnávajúcim gólom na 1:1, ktorý mužstvo naštartoval k obratu a ten dokonal ďalší Slovák v tíme Tomáš Surový.

"Bolo to úžasné. Myslím si, že hneď v prvom zápase si divák prišiel na svoje," povedal po zápase v rozhovore pre idnes.cz. slovenský útočník, ktorý lanskú sezónu strávil v tíme HC Lev Poprad. "Atmosféra bola super a nakoniec sme dokázali aj zvíťaziť, takže som spokojný," dodal slovenský legionár.

Čo sa týka atmosféry zápasu, tak si Ľuboš Bartečko myslí, že diváci sa učili fandiť novému tímu a že im to išlo skvele. "Poznám to z Popradu, tam to vlani bolo rovnaké. Som prekvapený, koľko ľudí prišlo a ako sa dobre bavili. To je veľmi dôležitý faktor. Pre nás bude dôležité, aby sme udržali fanúšikov tým, že budeme hrať dobre a vyhrávať."

Bartečko vedel, že to bude ťažký zápas. "Riga má mladé agresívne mužstvo, ktoré hrá taký brániaci hokej. Ale nevzdali sme sa a dokázali sme to otočiť."

O svojom vyrovnávajúcom góle uviedol, že situácii predchádzala celkom nevinná akcia za bránkou. "Klépa (Klepiš) dostal puk, nahodil ho na bránku a nejako sa tam odrazil. Ja som si k nemu dokorčuľoval a strčil som tam hokejku. Mal som trocha šťastie, ale to patrí k hokeju."

Odvtedy čo v Holešoviciach (stánok Sparty) hrával ubehol podľa neho už dlhý čas. "To je možno aj desať rokov. Od toho času sa veľa zmenilo, KHL je iná, ako extraliga. Vtedy to bola rovnaká hala, ale iný hokej, iní hráči. KHL je najlepšia súťaž v Európe, kvalitou sa približuje k NHL. Ja som ju hral už vlani, takže som vedel do čoho ideme. Je to veľmi namáhavé," uzavrel Ľuboš Bartečko.