Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Bartečko po prehre s Kazaňou: Ťažko povedať, čo sa stalo

Ľuboš Bartečko Foto: TASR

Pre Ľuboša Bartečka nebol zápas na Štedrý deň ničím výnimočný, jeden takýto už má za sebou.

Praha 25. decembra (TASR) - Ani presunutie slovenského útočníka Ľuboša Bartečka do tretieho útoku ku krajanom Surovému a Hossovi na Štedrý deň prehru HC Lev Praha v KHL s Kazaňou neodvrátila.

"Ťažko povedať, čo sa stalo," citovala oficiálna internetová stránka pražského klubu slovenského legionára.

Pre Ľuboša Bartečka nebol zápas na Štedrý deň ničím výnimočný, jeden takýto už má za sebou. "Bol to už môj druhý zápas v takýto deň. Ale príliš som to nevnímal, na Vianoce som mohol myslieť až po zápase. Takto to v KHL jednoducho chodí." Návšteva ho napriek tomu, že sa hralo v netradičný deň, celkom potešila, pred podobnou hral už aj vlani v Poprade. "Tu je atmosféra trocha iná, pretože tento štadión je väčší. Ale od divákov je to naozaj pekné, že si našli cestu. Pre nás hráčov je to veľké povzbudenie, keď vidíme, akú návštevu tieto zápasy majú," zdôraznil Ľuboš Bartečko.

Podľa neho o výhre Kazane rozhodli presilovky. A hoci vedeli, že ich má veľmi dobré, práve z nich inkasovali. "Dali sme im hneď v prvej tretine 5 na 3 a oni nezaváhali a dali nám dva góly, takže to rozhodlo. Prvá tretina bola z našej strany taká pomalšia, nehrali sme to, čo sme chceli. Po prvej tretine sme sa ale rozkorčuľovali, hrali sme lepšie a vytvárali sme si aj šance, žiaľ nedávali sme góly. Možno, keby sme dali jeden šťastný v druhej tretine, tak verím tomu, že by to bol nakoniec iný zápas."

Na otázku, či z ich strany neprišlo po výbornom výkone s Ufou nezdravé uspokojenie, Bartečko zareagoval: "Nepovedal by som, že to bol výborný zápas. Boli sme však efektívni, darilo sa nám strelecky, ale nemyslím si, že to bol z našej strany dobrý zápas. Ale uspokojenie po tomto zápase rozhodne nebolo. V tom by som problém nevidel. Ťažko povedať, čo sa stalo. Išli sme do zápasu nejako laxne, mysleli sme si, teraz to všetko príde samo a že vyhráme všetky tri zápasy. Nakoniec to bolo všetko naopak."