Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Baška vyhral aj 3. etapu cyklistických pretekov Central European Tour

Slovenský cyklista Erik Baška z Dukly Trenčín zvíťazil aj v 1. etape cyklistických pretekov Central European Tour, ktorá merala 118 km a viedla z Košíc do maďarského Miškovca Foto: TASR/MTI

Dvadsaťročný slovenský cyklista zdolal v záverečnom špurte dvojicu dobiedzajúcich Slovincov.

Budapešť 27. júla (TASR) - Slovenský reprezentant Erik Baška z Dukly Trenčín si v nedeľu v Budapešti zopakoval piatkové víťazstvo z Miškovca a triumfoval aj v tretej etape cyklistických pretekov Central European Tour.

Trať záverečnej etapy medzinárodného podujatia kategórie 1.2 UCI merala napokon 138 kilometrov (kvôli uzavretiu jednej z komunikácií) a viedla z Isaszegu do maďarského hlavného mesta Budapešť.

Ani tentoraz nezostala hlavná skupina pokope, došlo hneď k dvom únikom, ktoré sa však napokon podarilo zlikvidovať a tak sa po viac ako dvoch hodinách a 51 minútach rozhodovalo v záverečnom šprinte.

Dvadsaťročný Baška v ňom zdolal dvojicu dobiedzajúcich Slovincov, Aljaža Hočevara a Jana Tratnika, ktorý skončil už v prvej etape na štvrtom mieste. Slovák sa tak v priebehu troch dní mohol postaviť po druhý raz na najvyšší stupeň.

Iný slovinský pretekár mal podľa správy tlačovej agentúry MTI pád iba 150 metrov pred cieľom.

Predovšetkým sobotňajšiu etapu, v rámci ktorej cyklisti zdolali 136 kilometrov zo Szerencsu do Ibrányu, sprevádzala úmorná horúčava, ktorá však takisto peletón rozdelila iba dočasne.

O jej osude sa tiež rozhodlo v záverečnom šprinte, v ktorom bol najrýchlejší Kirill Jacevič z Ruska pred Vitalijom Bucom z Ukrajiny a Nórom Filipom Eidsheimom.

Na piatkový štart pretekov v Košiciach sa postavilo 140 cyklistov, medzi ktorými boli popri tíme Dukly Trenčín aj pretekári CK Banská Bystrica či Epic Janom Greenway, ako aj cyklisti z viacerých európskych "cyklistických" krajín, vrátane ČR, Dánska, Nemecka, Poľska či Talianska, ale aj Lotyšska, Rakúska, Rumunska, Ukrajiny a usporiadateľskej krajiny.