Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bowman a Rožánek ďalšími posilami Rančíkovho tímu na Zápas hviezd

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Každý kapitán si postupne vyberie hráčov spomedzi účastníkov Eurovia SBL bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Ďalšie dve miesta na súpiske basketbalového Eurovia SBL All Star Game zaplnil kapitán Radoslav Rančík. Do tímu si v utorok vybral rozohrávača PP & TV Raj Žilina Róberta Rožánka a krídelníka MBK Rieker Com-Therm Komárno Milesa Bowmana.

"V prvom rade dostáva príležitosť. Je to mladý a perspektívny hráč. Má dôveru od trénera a spoluhráčov. Niekedy pôsobí na palubovke až príliš drzo, čo je však z môjho pohľadu dobré," citoval oficiálny web ligy Rančíka. Rozohrávač nováčika súťaže sa napevno usadil v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige. Je tretím najlepším strelcom ligy s priemerom 20,1 bodu na zápas. Okrem toho si pripisuje na svoje konto aj 2,1 doskoku a 1,1 asistencie. Jeho výkony držia Žilinu po 13. kole na siedmom mieste tabuľky. "Je to pre mňa veľká pocta a motivácia do ďalšej roboty, že si práve mňa vybral do tímu tak kvalitný basketbalista, ako Radoslav Rančík. Dúfam, že ho nesklamem. Veľmi sa teším na zápas a verím, že si ho užijeme nielen my hráči, ale aj diváci," povedal Rožánek.

Ďalšou posilou Rančíkovho tímu sa stal 24-ročný hráč Komárna Miles Bowman. "Veľmi dobre hrá a aj doskakuje. Na ihrisku je nekompromisný. Rečou tela dáva jasne najavo, že si verí," vysvetlil Rančík ďalší výber.

Každý kapitán si postupne vyberie hráčov spomedzi účastníkov Eurovia SBL bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Z každého tímu si však môže vybrať len jedného zástupcu. Celkovo si kapitáni navolia sedmičku hráčov. Redakcia Eurovia SBL do každého tímu dodá dvojicu hráčov, tiež bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Konečné zostavy tímov tak budú čítať desiatku basketbalistov, ktoré si potom vyberú svojho trénera a asistenta trénera.

Eurovia SBL All Star Game je na programe v sobotu 16. decembra o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne.

Aktuálne zloženie tímov Eurovia SBL All Star Game:

Tím Rančík – Boban Tomič (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Žarko Djurič (BK Levickí Patrioti), Igor Marič (KB Košice), Miles Bowman (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Róbert Rožánek (PP & TV Raj Žilina)

Tím Sedmák – Aleksandar Vlahovič (BK Inter Bratislava), Milan Žiak (BK Levickí Patrioti), Saša Avramovič (Iskra Svit), Dalibor Hlivák (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Brandon Holcomb (PP & TV Raj Žilina)