Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Košičanky vyhrali aj v Cegléde a postúpili do ďalšej fázy EP

Na snímke hráčky GA Košice ďakujú fanúšikom po odvete štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistiek VBW CEKK Cegléd – Good Angels Košice (70:77) v maďarskom Cegléde 16. februára 2017. Foto: TASR/MTI -János Bugány

Basketbalistky Good Angels Košice si do odvetného zápasu prenášali 15-bodový náskok z prvého duelu.

Cegléd 16. februára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili v odvetnom zápase Európskeho pohára FIBA na palubovke maďarského tímu VBW CEKK Cegléd 77:70 a postúpili do ďalšej fázy súťaže. Košičanky si do odvetného zápasu prenášali 15-bodový náskok z prvého duelu a medzi štyri najlepšíe tímy EP FIBA postúpili po dvoch víťazstvách. V nasledujúcej fáze európskej súťaže číslo dva sa k štyrom najlepším tímom EP FIBA pripojí aj štvorica družstiev z Euroligy.

Košičanky mali slabší vstup do zápasu a v prvej štvrtine prehrávali 2:8 i 5:12. Do konca úvodnej desaťminútovky však stihli pribrzdiť rýchlo narastajúce skóre v prospech domácich. Druhá štvrtina priniesla zlepšený výkon slovenského majstra, ktorého obrat z 25:18 na 25:26 zavŕšila trojkou Oblaková. Košičanky v závere prvého polčasu ovládli palubovku a po pokuse Allenovej spoza trojkového oblúka viedli v 20. minúte 43:32.

Tretia štvrtina opäť patrila maďarskému družstvu, ktoré nechcelo sklamať domácich fanúšikov. Hráčky Ceglédu v nej stiahli 11-bodový náskok Košičaniek na dva body, no v súčte s prvým zápasom stále prehrávali o 17. Táto skutočnosť dodávala Košičankám istotu. V záverečnej časti preto umnou hrou kontrolovali postupový výsledok a napokon dosiahli vytúžený postup.

Na snímke vpravo Teja Oblaková (Košice), vľavo Szidónia Katonová (Cegléd) v odvete štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistiek VBW CEKK Cegléd – Good Angels Košice v maďarskom Cegléde 16. februára 2017.
Foto: TASR/MTI -János Bugány


EP FIBA, odvetný zápas:

VBW CEKK Cegléd - Good Angels Košice 70:77 (32:43)


Najviac bodov Cegléd: Nagy-Bujdosová 25 Škoričová 18, Serbanová 10,

Zostava a body Good Angels: Oblaková 22, Jurčenková 14, Baughová 11, Allenová 11, Bálintová 6 (Kupčíková 11, Stehlíková 2, Žirková 0, Baburová 0).

Rozhodovali: Csender, Tomič, Kučerová, TH: 24/17 - 18/10, trojky: 7 - 5, os. chyby: 24:26.

/prvý zápas: 64:79, postupujú Good Angels Košice/
.

Na snímke tréner hráčok Good Angels Peter Jankovič v odvete štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistiek VBW CEKK Cegléd – Good Angels Košice v maďarskom Cegléde 16. februára 2017.
Foto: TASR/MTI -János Bugány


Na snímke vpravo Anna Jurčenková (Košice), vľavo hráčka Ceglédu Nóra Nagy-Bujdosóová v odvete štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistiek VBW CEKK Cegléd – Good Angels Košice v maďarskom Cegléde 16. februára 2017.
Foto: TASR/MTI -János Bugány