Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Jankovič po víťazstve Good Angels v pohári FIBA: Rozhodli skúsenosti

Na snímke vľavo hráčka Košíc Romana Stehlíková, druhý sprava tréner Košíc Peter Jankovič v zápase 1. kola D-skupiny Európskeho pohára basketbalistiek Good Angels Košice - Aluinvent Miškovec (Maď.) v Košiciach 26. októbra 2016. Foto: TASR/František Iván

Víťazstvo 82:67 je pre košické basketbalistky ideálnym vstupom do súťaže, v ktorej ich najbližšie čakajú tri zápasy na palubovkách súperov.

Košice 27. októbra (TASR) - Víťazstvo Good Angels nad Miškovcom, ktoré pivotka Anna Jurčenková nazvala povinným, sa nerodilo ľahko. Košičanky definitívne zlomili odpor maďarského tímu až v záverečnej štvrtine, po ktorej mohli hovoriť o úspešnom vstupe do Európskeho pohára FIBA. Víťazstvo 82:67 je pre košické basketbalistky ideálnym vstupom do súťaže, v ktorej ich najbližšie čakajú tri zápasy na palubovkách súperov.

Maďarský tím bol v Angels aréne povzbudzovaný aj skupinou svojich priaznivcov. Tí boli v prvých troch štvrtinách svedkami vyrovnaného basketbalu. Prevaha domácich sa výrazne prejavila až v štvrtej časti, v ktorej už skóre narastalo v prospech slovenského majstra. "Spočiatku to bolo z našej strany nervózne, stratili sme pár lôpt. Potom sme sa dostali viac do zápasu, lepšie sme pracovali v obrane a napokon sa ukázalo, že máme lepší tím než súper," uviedla rozohrávačka GA Košice Barbora Bálintová, ktorá k prvému triumfu v Európskom pohári FIBA prispela 14-timi bodmi.

Podľa trénera Petra Jankoviča boli dva hlavné dôvody košickej prevahy v záverečnej časti - rotácia a skúsenosti. "Mali sme väčšiu rotáciu hráčok než súper. Pustili sme do hry desať hráčok, z ktorých každá odovzdala svoje maximum. Napokon sa prejavila aj väčšia skúsenosť z ťažkých zápasov," poznamenal Jankovič.

Slovenského majstra potiahla za víťazstvom najmä trojica Jurčenková - Oblaková - Bálintová. Oblaková zaznamenala štyri trojky, celkovo získala 16 bodov, čo bolo o jeden menej než dosiahla Anna Jurčenková. "Vedeli sme potrestať ich chyby, dávali sme rýchle koše. Ony mali rotáciu oveľa menšiu a tak sme verili, že ich hráčky nedokážu "ťahať" až do konca. Ak máme cieľ postúpiť zo skupiny, tak toto bolo povinné víťazstvo. Ostatné zápasy budú určite náročnejšie," povedala Jurčenková.

Po úspešnom vstupe do súťaže sa Košičanky v EP FIBA najbližšie predstavia v Turecku na palubovke Yakin Dogu Universitesi. Aj ďalšie dva zápasy odohrajú vonku a z trojzápasového "tripu" sa nechcú vracať naprázdno. Práve naopak. "Dúfame, že v zápasoch vonku opäť zvíťazíme, aby sme mali čo najlepšiu východiskovú pozíciu. Chceme ísť čo najďalej, hoci naša skupina nie je jednoduchá. Máme v nej súperov, ktorí by mohli hrať aj v Eurolige. Spravíme však všetko, čo je v našich silách," poznamenala Barbora Bálintová.

Ďalší program Good Angels Košice v D-skupine EP FIBA:

3. novembra, Yakin Dogu Universitesi (Tur.) - Good Angels
9. novembra, Olympiakos Pireus (Gréc.) - Good Angels
30. novembra, Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) - Good Angels
8. decembra, Good Angels - Yakin Dogu Universitesi
15. decembra, Good Angels - Olympiakos Pireus