Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Jendrichovský po výhre GA: Atmosféra s Galatasarayom bola odmenou

Daniel Jendrichovský. Foto: TASR/František Iván

Košičanky pripravili súperkám ich prvú tohtosezónnu prehru v EP FIBA a podľa generálneho manažéra Daniela Jendrichovského chcú naďalej dokázať, že sú tímom euroligových kvalít.

Košice 8. marca (TASR) - Prvý zápas štvrťfinále Európskeho pohára FIBA medzi basketbalistkami Good Angels Košice a Galatasaray Istanbul bol veľkým športovým zážitkom. Zaplnená Angels aréna vytvorila domácim hráčkam vynikajúcu atmosféru a tie sa publiku odmenili výborným výkonom, ktorý vyústil do víťazstva o 11 bodov. Košičanky pripravili súperkám ich prvú tohtosezónnu prehru v EP FIBA a podľa generálneho manažéra Daniela Jendrichovského chcú naďalej dokázať, že sú tímom euroligových kvalít.

Nestáva sa často, že tím nastrieľa počas zápasu viac trojok než trestných hodov. Košičankám sa však prihodila aj táto kuriozita, ktorá v konečnom dôsledku spestrila zaujímavý duel. Košičanky mali k dispozícii iba päť trestných hodov, pričom všetky premenili. Diváci sa však nadchýnali najmä viacerými úspešnými trojkovými pokusmi. Skvelý pokus sa podaril hosťujúcej Albenovej, ktorá v úplnom závere prvej štvrtiny z otočky "zahodila" loptu priamo do koša, neskôr z veľkej diaľky presne namierila i domáca Kupčíková či Oblaková, ktorá skvelým hodom ukončila prvý polčas. "Som veľmi rád, že tento zápas priniesol divákom zaujímavé zážitky. Aj vďaka tomu sme zvíťazili. Bola plná hala, diváci nás hnali vpred a dievčatá si to svojím výkonom zaslúžili. Je to pre mňa obrovské víťazstvo. Treba však zostať nohami na zemi," uviedol tréner Good Angels Peter Jankovič, podľa ktorého nastal zlomový moment zápasu, keď domáce hráčky v záverečnej štvrtine odskočili súperkám na rozdiel desiatich bodov.

Domáce hráčky si po zápase pochvaľovali neustále povzbudzovanie divákov, ktorí hnali vpred domáci tím aj za nepriaznivého stavu. Košičanky prehrávali 0:6 i 7:15, priazeň publika im však velila bojovať a nevzdať sa. "Toto domáce prostredie nám neskutočne sedí. Fantastickí diváci nás ťahajú ďalej. Dnešné víťazstvo je síce skvelé, ale nič to neznamená, pretože si uvedomujeme, že v Istanbule to bude veľmi nepríjemné. Je pred nami ešte ťažkých 40 minút," uvedomuje si Zuzana Žirková.

Ani generálny manažér košického tímu Daniel Jendrichovský neskrýval nadšenie z pohľadného zápasu. "Jedna vec je pozerať tento zápas pri televíznej obrazovke, druhá zažiť ho naživo. Dnes boli diváci naším šiestym hráčom a ja som si to maximálne užíval. Toto je pre mňa najkrajšia odmena. Chceme dokázať, že sme euroligové družstvo. Dnes poškuľujeme po semifinále, no k tomu nám treba odohrať dobrých 40 minút. Verím, že v srdciach našich dievčat je túžba ísť do semifinále," uviedol Jendrichovský. Odvetný zápas, ktorý definitívne rozhodne o postupujúcom tíme do semifinále EP FIBA, je na programe v piatok 10. marca v Istanbule.